PTT'den yapılan ücretsiz maske başvuruları e-Devlet’e kaydırıldı

PTT'den yapılan ücretsiz maske başvuruları e-Devlet’e kaydırıldı

PTT üzerinden yapılan ve 20-65 yaş arasındaki yurttaşları kapsayan ücretsiz maske dağıtımı başvuruları yoğun talep üzerine e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda 20-65 yaş arasındaki yurttaşları kapsayan ücretsiz maske dağıtımı başvuruları yoğun talep üzerine e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak.

Yurttaşların haftada 5 adet maske alma hakkı bulunurken, ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındakileri kapsamıyordu. 5 Nisan itibarıyla ePttAvm üzerinden dağıtıma başlanan ücretsiz maskelerde sipariş alınmaya başlanmıştı. Ancak gelen yoğun talep üzerine başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacak.

"PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu ve artık başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağı aktarıldı.

DAHA FAZLA