PTT personeli 3 milyon TL'yi zimmetine geçirip ortadan kayboldu

PTT personeli 3 milyon TL'yi zimmetine geçirip ortadan kayboldu

Afyonkarahisar'daki bir PTT şubesinde görevli personel, 60'a yakın müşteriyi yaklaşık 3 milyon TL dolandırarak kayıplara karıştı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki PTT şubesinde görevli bir personel, müşterilerin imzalarını taklit ederek kredi çekme ve gelen havale paralarını zimmetine geçirme yöntemiyle 60'a yakın kişiyi yaklaşık 3 milyon TL dolandırarak ortadan kayboldu. Onlarca kişiyi aynı yöntemle dolandıran memur hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Şuhut ilçesinde geçen hafta ortaya çıkan olaya ilişkin edinilen bilgilere göre, PTT Şuhut şubesinde yaklaşık 20 yıldır gişe memuru olarak görev yapan Cengiz K. (53) , iddiaya göre, kurumda maaş alan emekli müşteriler başta olmak üzere, kurumda hesabı olan müşterilerin hesapları olanlar üzerine kredi çekip hesapları boşalttı. Bunun yanı sıra, 11 Eylül Cuma günü gelen havaleleri zimmetine geçirerek hafta sonu ortadan kayboldu.

DOLANDIRICILIK, MÜŞTERİLERİN FARK ETMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Dolandırıcının, müşterilerin kredi limitlerine göre başvuruda bulunduğu ve çıkan kredi tutarlarını sahte imza ve müşterinin haberi olmadan evraklara attırdığı imzalar ile çekerek zimmetine aktardığı ortaya çıktı. Cengiz K.'nin, kurumda banka hesapları olan müşterilerin ise hesaplarını aynı şekilde sahte imzalar ile boşalttığı ve üzerine aldığı iddia edildi. Olay ise bazı müşterilerin hesaplarını kontrol etmeleri ile ortaya çıktı.

3 MİLYON LİRAYLA KAYIPLARA KARIŞTI

Cuma günü mesai bitiminde hesaplarındaki paraları çekmek için kurumun bankamatiğine giden müşteriler hesaplarında para olmayınca kurumun müşteri hizmetlerini telefonla arayarak bilgi aldı ve ardından şikayetçi oldu. Bir müşterinin şikayetini değerlendiren kurum yetkilileri, hesapları kontrol ettiğinde Cengiz K.'nin kredi çekme, hesapları boşaltma ve gelen havaleleri üstüne geçirme gibi yöntemlerle yaklaşık 3 milyon TL'lik vurgun yaptığını fark etti.

Şikayetler üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Ev adresinden bulunamayan Cengiz K.'nin yakalanması için polis ekipleri ise çalışma başlattı.

Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam ediyor. (İHA)

DAHA FAZLA