PTT emekçileri tanzim satışlarla birlikte gelen aşırı iş yüküne isyan etti!

PTT emekçileri tanzim satışlarla birlikte gelen aşırı iş yüküne isyan etti!

PTT emekçileri aşırı iş yüküne dair bir basın açıklaması yayınladı.

İleri Haber

PTT emekçileri tanzim satışlarla birlikte gelen aşırı iş yüküne dair bir açıklama yayınladı. 

"Aşırı iş yükü altında zaten ezilen PTT emekçilerinin siyasi ranta alet edilmesine asla izin vermeyeceğiz" başlığıyla yayınlanan basın açıklaması tanzim satışlarla birlikte gelen iş yüküne dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamanın tamamı şu şekilde:

Ülkemizin en köklü kamu kuruluşlarının başında gelen PTT bu güne kadar yurttaşların haber alma, iletişim, telefon, bankacılık, tebligat, internet hizmeti gibi ihtiyaçlarını karşılamıştır ve bu hizmetlerin bir kısmını da hala yurttaşlara vermeye devam etmektedir. Ancak PTT 2013 yılında AŞ’ye dönüştürüldükten sonra siyasi müdahalelere de açık hale getirilmiştir. Bu müdahaleyi en açık şekilde PTT üzerinden gerçekleştirilen E-tanzim satışlarda görmekteyiz. AKP hükümeti“tanzim satış” adı altında gerçekleştirdiği satışlarla, yaşanan ekonomik krizi perdelemeye çalıştığı gibi iş yükünü de PTT emekçisinin sırtına yıkmaktadır.

PTT Genel Müdürlüğünün internet sitesinden 11.02.2019- 01.05.2019 tarihleri arasında, epttAVM.com sitesi üzerinden salatalık, sivri biber, patlıcan, soğan, patates, domates, kırmızıbiber ve çarliston biber olmak üzere 8 çeşit ürünün satışının yapılacağını duyurulmuştur.

Ankara da başlayan ve sonrasında İstanbul ile devam eden tanzim satışları, eksik personel ve ağır iş yükü altında ezilen, tek kişilik ve güvenlik personelinin dahi olmadığı şubelerde çalışmak zorunda bırakılan PTT emekçisinin iş yükünü ve dolayısıyla da emek sömürüsünü arttıracaktır.  Karşı çıktığımız taşeron kölelik sistemiyle düşük ücretle çok iş yaptırılan PTT emekçilerinin zaten  bozuk olan iş düzeni ve iş barışı bu uygulamayla daha da kötü boyutlara ulaşacaktır.

Personel yetersizliğine rağmen E-tanzim satış işlerini gerçekleştirmek için farklı merkezlerden emekçilerin alınıp tanzimde görevlendirilmeleri, geçici görevle merkezlerinden alınan emekçilerin iş yükünü diğer emekçilere yükleyecektir. Ayrıca PTT emekçileri sipariş veren yurttaşların evlerine gittiğinde evde kimseyi bulamadıkları takdirde siparişi PTT şubesine bırakacaktır. Bu durum hem gişede hem de kargoda çalışan arkadaşımızın iş yükünü arttıracağı gibi hem de bozulma ihtimali olan gönderiler ile birlikte farklı sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Çünkü ürünlerin ezilmesi veya bozulması durumunda PTT emekçisi hedef tahtası haline gelebilecektir.

Tüm yurttaşlara hizmet götürmesi gereken PTT gibi bir kamu kuruluşunun asıl yapması gereken işi,   e-tanzim satışlarıyla sekteye uğratarak siyasete alet edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Siyasi iktidarın seçimi kazanma uğruna Ankara ve İstanbul’da başlattığı bu uygulama PTT emekçilerini rahatsız etmiştir. AKP iktidarı bu hukuksuz ve siyasi rant uğruna geçici de olsa PTT emekçisinin iş yükünü arttıran bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.  21.02.2019

KESK/HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU