PSAKD'den haksız tutuklamalara karşı basın açıklaması

PSAKD'den haksız tutuklamalara karşı basın açıklaması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, aralarında Şube Başkanı Zeynep Yıldırım'ın da bulunduğu tutuklu isimler için basın açıklaması çağrısında bulundu. Açıklamada uzun süredir Silivri Cezaevi'nde haksız yere tutuklu bulunanların iddianamesinin dahi hazır olmadığının altı çizildi.

Foto: Arşiv

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKAD) ve Cemevi Sarıyer Şubesi Başkanı'nın da aralarında olduğu, tutuklu isimlerin serbest bırakılması için basın açıklaması çağrısı yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Silivri Cezaevi'nde sene başından beri tutuklu bulunan, aralarında Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım'ın da olduğu, Kemal Demir, Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç'in serbest bırakılması için basın açıklaması çağrısında bulundu.

KHK ile kapatılan TV 10 kameramanı Kemal Demir, TV 10 Yönetim Kurulu Veli Büyükşahin, Yayın Kurulu üyesi Veli Haydar Güleç'in ve PSAKD Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım'ın haksız tutuklamalarına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demekle başlar insan olmak.”

"Pir Sultan dostları Alevi Canlarımız özgür bırakılsın!

Zeynep YILDIRIM, Kemal DEMİR, Veli Haydar GÜLEÇ, Veli BÜYÜKŞAHİN onurumuzdur...

KHK ile kapatılan TV 10 Kameramanı Kemal DEMİR 2 Aralık 2017 tarihinden beri,  TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli BÜYÜKŞAHİN ile TV 10 Yayın Kurulu üyesi, programcı Veli Haydar GÜLEÇ ise 18 Ocak 2018 tarihinden beri Silivri Cezaevi'nde haksız hukuksuz bir şekilde yatmaktadır. Aradan 1 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen iddianameleri hala hazır değildir. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Sarıyer Şubesi Başkanımız Zeynep YILDIRIM ise Küçükarmutlu Cemevi'mize yapılan saldırıdan sonra  26 Temmuz 2018 tarihinden  beri Silvri Cezaevinde tutulmaktadır. Alevi toplumunun hak ve hakikati arama yolunda sesi, sözü, mücadele eden yüzü  olmuş canlarımızın uğramış oldukları hukuksuzluğun bir an önce giderilmesi ve serbest bırakılmaları için 26 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 13:00  de Silivri Cezaevi'nin önünde basın  açıklaması yapılacaktır.

Haksızlıklara boyun eğmeyen tüm duyarlı dostlarımızı sesimize ses olmaya, gücümüze güç katmaya, ve bu haksızlıkları yaratanları  hep bir ağızdan kınamaya ve  "Sen haksızsın" demeye  davet ediyoruz.

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBELERİ