PSAKD'dan tutuklamalara yönelik açıklama

PSAKD'dan tutuklamalara yönelik açıklama

Özellikle Afrin saldırısıyla artan muhaliflere yönelik baskıların bir ayağını Alevi kurum ve kuruluşlarına yapılan saldırılar oluşturuyor.

İleri Haber

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, (PSAKD) üye ve yöneticilerinin tutuklanmasını İstanbul'daki tüm şubelerde eş zamanlı basın açıklamalarI yaparak protesto etti. Ortak yapılan açıklamada AKP'nin Aleviler'e yaptığı saldırıların, muhaliflere yönelik yapılan saldırıların devamı olduğu belirtilirken, ülkeyi aydınlığa çıkarmık için mücadele vurgusu yapıldı.

PSAKD tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"OHAL ve  KHK'lar ile hayatın her alanında gerici, anti-demokratik, faşizan uygulamaların yerleştirildiği karanlık bir dönemden geçmekteyiz.  

Yaşadığımız süreçte düşünce ve ifade özgürlüğü neredeyse ortadan kaldırılmış, AKP’nin haksız, hukuksuz, keyfi uygulamalarına eleştiri getiren, muhalefet eden tüm kesimlerin susturulması için OHAL seferber edilmiştir.  

OHAL ve KHK’lar aracılığıyla gerçek anlamda mücadele muhaliflere karşı yürütülmektedir. Onlarca muhalif gazeteci içeridedir. Binlerce akademisyen, aydın, yazar, çizer hapse atılmış veya haklarında adli soruşturmalar açılmıştır. Ve bu baskı ve sindirme rejimi hız kesmeden devam etmektedir. Bu zulmü gerçekleştirenler, bilinçli bir biçimde Aleviler ve Alevi Kurumlarını hedef alarak provokasyon yaratmak istemektedir. 

Aralarında Alevilerin katkıları ile kurulmuş ve AKP iktidarı eliyle kapatılmış olan TV 10 yöneticilerinin de bulunduğu birçok kişi tutuklanmıştır. 

PSAKD Sarıyer Şubesi üyemiz Haydar Yıldırım, %80 engelli raporu olmasına rağmen 4 Ekim 2017 tarihinden beri tutukludur.  

En son, Erzincan PSAKD yöneticileri ve üyeleriyle birlikte toplam 16 canımız tutuklanması, Alevilere dönük bu baskı ve sindirme rejiminin devamıdır.  

Bizler yoldaşlarımızın gözaltına alınıp tutuklandığı süreçten itibaren biliyoruz ki asıl amaç Alevileri esir almaktır. Onlar, Pir Sultan'ın direnciyle Alevi hak mücadelesine emek veren canlarımızdır. 

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ve şube üyelerinin tutuklanması o bölgede Alevi örgütlenmesini ve hak-talep mücadelesini sekteye uğratma çabasıdır. Aleviler yüzyıllardır bütün baskılara, katliamlara, inkar politikalarına ve iftiralara karşı Hüseyni duruşunu göstermiştir. Baskıların bizleri yıldırmayacağını ve yolumuzdan döndüremeyeceğini buradan bir kez daha belirtiyoruz. .  

Biz Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak buradan ilan ediyoruz ki; Zulüm edebilirsiniz, zorluklar yaşatabilirsiniz, ama asla bizi teslim alamazsınız.  

Alevi toplumu olarak, var olduğumuz günden beri demokrasiyi, özgürlükleri, laikliği ve en önemlisi de barışı savunduk. Savunduğumuz bu değerler uğruna da çok ciddi bedeller ödedik. Ancak barış, demokrasi, eşit yurttaşlık ve laiklik mücadelesinden asla vaz geçmedik. Tutuklanan canlarımız derhal serbest bırakılmalı ve AKP iktidarı, Aleviler üzerinden ülkeyi içine sokmaya çalıştığı politikadan bir an önce vazgeçmelidir.  

Bilinmesini istiyoruz ki her türlü baskıya rağmen bizler, inancımızın özgürlük mücadelesini yürütmekten asla vazgeçmeyeceğiz.  

Alevi kurumları başta olmak üzere bütün demokrasi güçleriyle birlikte kol kola bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız.  

Ve haksız hukuksuz ve düzmece gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. 

Yaşasın Hak ve Hakikat Mücadelemiz!"

DAHA FAZLA