PSAKD şubelerinden tutuklamalara tepki: Boyun eğmiyoruz

PSAKD şubelerinden tutuklamalara tepki: Boyun eğmiyoruz

PSAKD İstanbul Şubeleri tutuklanan üyelerinin serbest bırakılmasın çağrısında bulundu.

Aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter'in de bulunduğu 16 PSAKD üyesinin tutuklanmasına tepkiler büyüyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri İçerenköy Cemevi’nde tutuklamalara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan PSAKD Genel Sekreteri Turgay Özkan, tutuklamaların tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde, asılsız, temelsiz ve saçma suçlamalarla yapıldığını söyledi.

'ALEVİLERİ ASİMİLE ETME HESAPLARI YAPILIYOR'

PİRHA'nın aktardığına göre, Özkan, “Biz yoldaşlarımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunun fazlasıyla bilincindeyiz. Burada açıkça görülmektedir ki Alevi toplumunu Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırarak asimile etmenin hesapları yapılmaktadır. İsteniyor ki Aleviler korkup Alevi kurumlarına ve cemevlerine gitmesin. İsteniyor ki Aleviler inancına, kültürüne ve yaşam tarzına sahip çıkmasın. İsteniyor ki Aleviler örgütsüz, dağınık olmuş bir şekilde hak ve hukukunu koruyamayan savunmasız bir topluluk haline gelsin” ifadelerini kullandı.

'ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Tüm bu hesapların boşa çıkacağını söyleyen Özken, sözlerini şöyle devam etti, “Bizler binlerce yıldır her türlü saldırıya, baskıya ve katliama karşın bugüne kadar ayakta kalmayı başardık. İmam Hüseyin, Hallac-ı Mansur, Baba İshak, Baba İlyas, Şeyh Bedrettin, Nesimi ve Pir Sultan Abdal gibi önderlerimiz zalimlerin zulmüne canları pahasına boyun eğmeyerek bu ulu yolu bugünlere kadar taşıdılar. Bugün artık bu yol bizlere emanettir. Bizler aynen inanç önderlerimizin yaptığı gibi canımız ve kanımız pahasına bu ulu yolu yaşatmaya kararlıyız."

"Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz. Haksızlık karşısında diz çökmeyeceğiz. Baskılar karşısında susmayacağız. Tehditler karşısında yılmayacağız. Karanlığa asla teslim olmayacağız. Çünkü bizler Pir Sultan’ın torunlarıyız. Pir Sultan’ın inancı, bilinci ve direnci bizim rehberimizdir.”

'GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR'

Özkan, tutuklu tüm üyelerinin serbest bırakılmasını isteyerek tüm Alevi halkına da çağrıda bulundu. Özkan, “Gün inancımıza, cemevlerimize ve kurumlarımıza sahip çıkma günüdür.
Gün dayanışma günüdür. Gün birlik günüdür. Gün mücadele günüdür. Bizler Pir Sultan’ın inancı, bilinci ve direnciyle başta Erol Yeter, Akın Demir, Doğan Şimşir ve Murat Demiray olmak üzere keyfi, haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan bütün yurttaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağız. Onları serbest bırakılana kadar örgütlü olduğumuz bütün yerellerde süreklileşmiş eylem pratikleri ortaya koyacağız. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz! Erol Yeter, Akın Demir, Doğan Şimşir, Murat Demiray ve bütün tutuklular serbest bırakılsın" şeklinde konuştu.