PSAKD, Sivas Katliamı’nın 28. yılında İstanbul’daki anma programını açıkladı

PSAKD, Sivas Katliamı’nın 28. yılında İstanbul’daki anma programını açıkladı

Sivas Katliamı’nın 28. yılında İstanbul’daki anma programını açıklayan PSAKD, 26 Haziran’da Kadıköy İskele’de buluşma çağrısı yaptı.

İleri Haber

Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Sivas Katliamı’nın 28. yılında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri bir açıklama yaparak İstanbul’daki anma programını açıkladı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılan 33 aydın, konakladıkları Madımak Oteli'nde Türkiye'nin gözleri önünde gericiler tarafından diri diri yakıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da katliamda hayatını kaybedenler için çeşitli anma programları planlandı.

Anma programını açıklamak üzere Eğitim-Sen Kadıköy Şubesi’nde yapılan açıklamada PSAKD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ağçal ve PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya konuştu. İstanbul Kadıköy’de 26 Haziran tarihinde saat 14.00’te bir buluşma düzenleneceğinin paylaşıldığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin 2 Temmuz’da da Sivas’ta anılacağı aktarıldı.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

SİVAS’IN IŞIĞI SÖNMEYECEK!

Ülkemizin en acı günlerinden biri olan 2 Temmuz 1993’te yaşanan katliamın izlerini her geçen gün hatırlıyor ve her geçen gün acısını yaşıyoruz.

Ülkemizin karanlığa teslim olmaması için 28 yıl önce olduğu gibi bugün de ışık saçmaya, aydınlığı getirmeye, eşit yurttaş olmaya duyduğumuz inançla yolumuza devam ediyoruz.

Sivas’ta yakanlar daha sonra iktidar oldular,

Sivas’ta yakanlar serbestçe dolaştılar,

Sivas’ta yakanlar aklandı “milletimiz için ülkemiz için hayırlı olsun” dendiler,

Sivas’ta yakan Katil Ahmet, ülkeyi yöneten aynı zihniyet tarafından affedildi.

Sivas’ın acısı hala taze, hala kanıyor içimiz.

‘MAFYAYI DEVLETE ORTAK ETMİŞLER’

1980 darbesi sonrası açılan karanlık süreç, ülkenin gerici faşist bir yönelime girmesi sonrasında 90’lar da işlenen cinayetlerin katliamların sorumlularını bize göstermektedir. Ülkemizi İslamcı faşist bir anlayışla yönetmek isteyenlerin ilerici aydınlara, devrimcilere, Kürtlere ve aydınlık Türkiye’nin savunucusu biz Alevilere karşı işlediği katliamların sorumluları ortaya çıkarılmadı, hesap vermediler.

Derin devlet dedikleri aslında ülkeyi yönetenlerin mafya-çete-siyaset üçgenin de işlenen cinayetler ve karanlığın ülkeye çökmesinin önünü açan uygulamalardan başka bir şey değildir. Bugün daha açık görülmektedir ki devletin birçok kurumu mafyatik ilişkilerle ülkeyi karanlığa sürüklemiş ve sonunda mafyayı devlete ortak etmişler ve bir bütün olarak çürümüşlerdir.

Ülkemizin bu karanlıktan çıkması için geçmişle yüzleşmesi ve bu katliamların azmettiricilerinden ve katillerden hesap sorulması gerekmektedir. Başka çıkış yolu yoktur.

‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ALANLARDA OLACAĞIZ’

Ülkemizin her yurttaşını kapsayan eşit yurttaşlık ilkeleriyle yeniden kurulması ve eşitsizliklerin, adaletsizliklerin artık ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bizler bu ülkenin aydınlığa çıkması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız.

Bu inanç ve kararlılıkla bir kez daha Sivas’ta yitirdiğimiz 33 canımızın anısına Sivas’ta, İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde alanlarda olacağız.

26 Haziran 2021 Kadıköy İskele de saat 14.00’de buluşuyoruz.

Tüm dostlarımızı Kadıköy İskele meydanına bekliyoruz.

Sivas’ı unutmayacağız, unutturmayacağız!

Sivas’ın ışığı sönmeyecek!