PSAKD: Seçilmişlerin mazbatası verilmelidir!

PSAKD: Seçilmişlerin mazbatası verilmelidir!

PSAKD tarafından yapılan açıklamada, "Halkın iradesine saygı gösterilmeli, seçilmişlerin mazbataları verilmelidir" dendi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD); 31 Mart yerel seçimlerinde kazanan adayların mazbatalarının teslim edilmemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Yaşanan süreci yakından takip ettiklerini belirten PSAKD, "Sandıkta çıkan sonuçlara herkesi uymaya ve bu hukuksuzluğa dur demeye çağırıyoruz" dedi.

PSAKD'nin açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi,Türkiye 31 Mart 2019 pazar günü yerel seçimlerde belediye başkanları, belediye meclis üyelikleri, Büyükşehir Belediye başkanlıkları ve muhtarlık seçimi için sandık başına gitti. Seçim sonuçları itibari ile bir çok şehirde iktidar blogu seçimi kaybetti ve kaybetmeyi hazmedemedi. Demokrasinin en temel uzantısı seçimdir. Demokrasi ile yönetilen tüm ülkelerde seçimin sonuçları hukuk güvencesi altına alınmıştır. 

Ancak görüyoruz ki;

İstanbul ve ülkenin birçok şehrinde AKP ve MHP blokunun oluşturduğu "Cumhur ittifakı" sandıkta kaybetiğini ilçe yada YSK 'yı ve  İktidarının gücünü kullanarak masa başında kazanmak istemektedir. Bu hukuksuzluk asla kabul edilemez. Örneğin Muş'ta üç oyla seçimi kazananlara mazbatası hemen verilmekte yapılan her türlü itiraz reddedilmektedir. Aynı bölgede Mardin, Diyarbakır gibi illerde ise  mazbatalar hala verilmemektedir. Hukukta çifte standart olmaz.

Benzeri durum Yusufeli 'nde de yaşanmıştır. Bu örnekleri fazlasiyla çoğaltabiliriz. İktidarın gücünü kullanarak kendi itirazları il ilçe yada YSK'da kabul görürken , muhalefet partilerinin yaptığı itirazlar reddedilmektedir. İstanbul'da on gündür teammullere ve hukuka uygun olmamasına rağmen geçersiz oylar yeniden saydırılmakta, sayılan sandıkları yeniden açtırılarak tekrar sayım  yaptırılmaktadırlar. Buda yetmezmiş gibi adeta olağanüstü hal ilan edilmiçcesine Büyükçekmece ilçesinde ,bin beş yüz polis gönderilerek ev ev sayım yapılmıştır. Bu açık bir faşizmdir ve asla kabul edilemez. 

Biz Aleviler 1000 yıldır bu topraklarda her türlü baskı sürgün, öldürmeye ve yakılmaya maruz kalmış bir halk olarak , Cemevlerimize "cümbüşevi" diyenleri, Madımak  davasının "zamanaşımına" hayırlı olsun diyenleri unutmadık. 

Bugün meşru zeminde sandıktan çıkan sonuçlara göre iktidar blogu derin bir yenilgi almış bunu haksız ve hukuksuz bir şekilde masa başında yeniden kazanma derdindedir.Tıpkı Madımak davasındaki tutumu yada katliama uğradığımız Maras, Çorum gibi. 

Biz PSAKD örgütlülüğü olarak uygulanan açık faşizme karşı halkın iradesine saygı gösterilmesini, sandıktan çıkan sonucun gerçek sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini savunuyoruz. 

Ve ilan ediyoruz ki; 

Bu durum Millet İttifakının meselesi olmaktan çıkmış ,ülkede ki tüm ilerici ,yurtsever, Türk ,Kürt, Alevi,Sünni farketmeksizin tüm Türkiye halklarının meselesi haline gelmiştir. 

Çünkü hukuk herkes için geçerlidir ,gereklidir. Bu düşünce ile hukukun üstünlüğünü savurarak sandıkta çıkan sonuçlara herkesi uymaya ve bu hukuksuzluğa dur demeye çağırıyoruz.  Bu süreç daha fazla uzatılmadan YSK tarafından hukukun gerekleri yerine getirilmeli  sandıktan çıkana mazbatası teslim edilmelidir. Alevi toplumu olarak yaşanan bu süreci en yakından takip ediyoruz. Ve takip etmeye devam edeceğiz. 

Bilinmelidir ki; Pir Sultan'ın itleri bile haram yememisken bu yolun neferleri olarak bizlerde her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa ve karanlığa karşı da asla boyun eğmeyeceğiz. "

PSAKD GENEL MERKEZ