PSAKD İstanbul’dan Maraş Katliamı için eylem

PSAKD İstanbul’dan Maraş Katliamı için eylem

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, Maraş Katliamı sebebiyle Kadıköy İskelesi’nde bir eylem yaptı.

İleri Haber 

Maraş’ta 19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında gerçekleşen katliamın 42’nci yıl dönümü dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Kadıköy İskelesi’nde bir araya geldi.

“Unutturmayacağız, katliamlarla yüzleşin” pankartı taşıyan PSAKD üyeleri, alanda bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Maraş’ta yüzlerce canı katledeli, geriye kalanları yerinden yurdundan memleketinden toprağından ayıralı, anaları ciğer ateşiyle bırakalı 42 yıl oldu. 12 Eylül faşist darbesine zemin hazırlamak için yapılan ve utanmadan darbenin gerekçelerinden sayılan Maraş katliamı üzerinden 42 yıl geçti. Hâlâ aydınlatılmadı, aydınlatılmak istenmiyor. Daha da ötesi katliamın anması bile her yıl yasaklanarak paramiliter güçler cesaretlendirilmekte, kollanmaya devam edilmektedir. Tıpkı diğer katliamlar gibi. 19 Aralık yıl ’99 Hapishanelerde “Hayata Dönüş Operasyonları" adı altında onlarca can katledildi. 28 Aralık yıl 2011 zulmün adresi bu sefer Roboski onlarca can bombalanarak katledildi. Unutmayacağız.

Bugün kendi varlığını sürdüren katliamcı gelenek ölümlerden, baskılardan beslenerek kutsallarımıza, sercesmelerimize talancı maden şirketlerini yerleştirerek, ocaklarımızı dergâhlarımızı tarumar ederek, bizim kullanımımıza kapatarak, tarikat örgütlenmeleriyle sistematik asimilasyona tabi tutup boşaltmaya çalışarak ve bugün nerden neden niçin olduğu henüz bilim insanları tarafından araştırma konusu olan Covit19’un yarattığı pandemi koşulları sonuçta bizleri daha fazla aç ve daha fazla darda bırakmaktadır.

Katliamların sorumluları hesap versin, ailelerimizin acısı dinsin demek için pandemiden korun ama katliamları unutma/unutturma diyerek cümle canları Maraşta yitirdiğimiz canları anmak için yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.