PSAKD Gençlik Kampı başladı

PSAKD Gençlik Kampı başladı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen PSAKD'nin Gençlik Kampı başladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) düzenlediği gençlik ve eğitim kampı Balıkesir Altınoluk’ta başladı.Farklı illerden çok sayıda üye ve yöneticinin katıldığı kamp 4 gün sürecek. 

İlk gün, Gençlik Sekretaryasından söz alan Ali Üngörmüş, “AKP iktidarının Alevileri, Alevilik yolumuzu varlık yokluk cenderesine sokmak istemektedir. Açılım aldatmacasıyla, cami-cemevi projesiyle asimilasyon politikalarının vahim boyutunu göstermiştir” dedi.

'TUTUKLU YÖNETİCİLER, AKP'NİN BASKI VE ŞİDDETİNİN HEDEFİNDE ALEVİLER DE VAR'

“Sivas’ta gidenlerimiz Koraylar, Menekşeler, Hasretler bunların yanında, gezi isyanında Alevi gençlerimiz devlet güçlerince katledilmiştir” diyen Üngörmüş, yaşamını yitirenleri andı.
Üngörmüş, PSAKD’nin tutuklu yöneticileri Erol Yeter ve Zeynep Yıldırım şahsında AKP-Erdoğan iktidarının baskı ve şiddetinin hedefinde Alevilerin de olduğunu açıkca göstermektedir vurgusunda bulundu.

Aleviler üzerindeki baskı ve asimilasyon politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Üngörmüş, “Alevi gençliğinin örgütlülüğünü, Alevi gençlerinin bağımsız iradesini şekillendirmek yolunda bu kamp önemli bir adım olsun. Gençlik geleceğimizdir” ifadelerini kullandı.