PSAKD: 'Devletin Alevisi olmayacağız'

PSAKD: 'Devletin Alevisi olmayacağız'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi, dernek yöneticilerine yönelik tutuklamalara karşı düzenlediği bası açıklamasında adalet mücadelesini sürdürme vurgusu yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube kurucusu Tarık Kaya ve Kartal Şube başkanı Songül Tunçdemir'in tutuklanmasıyla ilgili çeşitli demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla Mersin PSAKD Şubesinde düzenlenen açıklamada, kararın hukuksuz ve keyfi olduğuna dikkat çekilerek, "Çok özel durumlarda verilmesi gereken tutuklama kararları artık rutin bir hal almış ve iktidarın muhalif kesimler üzerinde bir cezalandırma yöntemi haline gelmiştir" dendi.

'BU BİR HUKUK KATLİAMIDIR'

Dernek yöneticilerinin asılsız ve uydurma suçlamalarla tutuklandığı vurgulanan basın metninde, "Bu bir zulümdür, bu bir hukuk katliamıdır. Alevi örgütlülüğünü tecrit etmeye ve zayıflatmaya dönük korkutma ve sindirme politikalarının Alevileri kendi örgütlerinden uzak tutarak örgütsüz, dağınık, atomize ve parçalanmış bir topluluk haline getirmeyi amaçladığının farkındayız" ifadeleri yer aldı. 

Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş ise 'çağdaş Pir Sultanlar olarak' adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti ve tüm muhalif kesimleri birlikte mücadeleye davet etti. Ateş yaptığı açıklamada, "Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya'ya dönük kararı kabul etmiyoruz. Bulunduğumuz ve sesimizin duyulabileceği her yerde arkadaşlarımıza dönük bu haksızlığı teşhir edeceğimizi ilan ediyoruz. Bütün canlarımızı, dostlarımızı ve yoldaşlarımız da bu adalet mücadelesini bizlerle birlikte omuz omuza, yan yana vermeye davet ediyoruz" dedi. 

Açıklamaya HDP Akdeniz Belediye Eş Başkan Adayları Alaaddin Erdoğan ve Emine Şilan Yüksekkaya da katıldı.