PSAKD Başkanı Kaplan: Madımak utanç müzesi olana kadar Sivas'a gelmeye devam edeceğiz

PSAKD Başkanı Kaplan: Madımak utanç müzesi olana kadar Sivas'a gelmeye devam edeceğiz

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Sivas Katliamı'nın 26. yılında Sivas'ta düzenlenecek olan anma programı öncesinde İleri'ye konuşarak, " Madımak utanç müzesi olana kadar 2 Temmuz'un her yıl dönümünde Sivas'a gelmeye devam edeceğiz" dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelen konukların kaldığı Madımak Oteli’nin 2 Temmuz 1993 tarihinde ateşe verilmesi sonucu 33 aydının ve 2 otel personelinin hayatını kaybettiği katliamın 26. yıl dönümünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan İleri Haber'e konuştu.

Yarın Sivas'ta yapılacak olan kitlesel anma programına ilişkin detaylar veren Kaplan, "Alevi kurumları 'Madımak utanç müzesi olsun' şiarıyla 25 yıldır Sivas'a geliyor, katliamın 26. yılında da aynı şekilde gelecekler. Türkiye'de kurulu tüm Alevi federasyonları, vakıflar, bu seneki programa katılacak. Bu sene katılımın çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

'MADIMAK UTANÇ MÜZESİ OLANA KADAR GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Sivas'ta bu sene yapılacak olan anmanın öne çıkan talebinin "Madımak müze oluyor" olduğunu söyleyen Kaplan, "Aleviler bu taleplerinden hiçbir zaman vazgeçmedi ve vazgeçmeyecekler. Madımak utanç müzesi olana kadar 2 Temmuz'un her yıl dönümünde Sivas'a gelmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum ki yakın gelecekte bir sonuç alacağız" ifadelerini kullandı.

'DIŞARIDAN GELEN KİMSE DIŞARIDA KALMAYACAK'

Bu sene Sivas'ta olağanüstü bir durumdan ziyade normal güvenlik önlemlerinin alındığını aktaran PSAKD Başkanı Kaplan, "Dışarıdan gelecek hiç kimse dışarıda kalmayacak, hepsi Sivas'a alınacak. Emniyet ve Sivas Valiliği'yle gerekli görüşmeleri yaptık" dedi.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan

'BU SENEKİ ANMAYA VALİLİK DE KATILACAK'

"Bu sene Alevi kurumları tarafından düzenlenecek olan anmaya Sivas Valiliği'nin de katılım sağlayacak" diyen Gani Kaplan, "Valilik daha önce yaptığı anma prosedürünü bu sene değiştirmiş. Normalde sabah 09.00 civarında Madımak Oteli'nin önüne gidip çiçek bırakıyorlardı. Sivas Valisi, bu sene anmayı bizimle birlikte yapmak istediğini ve dışarıdan gelenleri çiçekle karşılayacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Yarın, Sivas Katliamı anma programı çerçevesinde PSAKD Sivas Şubesi önünde saat 10:00’da toplanılacak ve 12:00’deaMadımak Oteli önünde anmanın gerçekleştirilecek.