Profil fotoğrafında 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan öğrenci dersten atıldı!

Profil fotoğrafında 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan öğrenci dersten atıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) ders veren Nurullah Arvas isimli kişi, online derste profil fotoğrafında “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” yazan öğrenciyi dersten attı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı almasının ardından kadınların farklı alanlarda verdiği mücadelenin bir örneği, Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı dersinde yaşandı. Dersi veren Nurullah Arvas, derse giren öğrencinin profil fotoğrafında İstanbul Sözleşmesi yaşatır yazılı görsel bulunmasını gerekçe göstererek öğrenciyi dersten çıkardı.

İleri Haber’e konuşan ve eğitim hakkının elinden alındığı söyleyen öğrenci, “Derse katıldığım ikinci dakikada beni dersten attı. Ancak bunun sistemsel bir sıkıntı olduğunu düşündüm. Böyle düşünerek tekrar derse girdim. Dersin sonunda direkt bana hitap ederek, ‘Yaptığın şey siyasi, yapmaman gerekir. Ya profil fotoğrafını değiştir ya da başka bir hocadan ders al’ dedi. Dönem ortasında başka bir hocadan ders almamın imkansız olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenci, Arvas’a sözleşmenin siyasi, değil uluslararası bir sözleşme olduğunu ve yaşam hakkını savunduğunu söylediğini belirterek, “Ben yaşamak isteyen kadınların hakkını savunmak için bir görsel koydum ve buna karşı eğitim hakkım ihlal edildi” dedi.

DAHA FAZLA