Prof.Dr. Demirsoy:  Dere ve çayları sinsi sinsi boruya alanlar, oturduğu evin direklerini yavaş yavaş kesenlerdir

Prof.Dr. Demirsoy: Dere ve çayları sinsi sinsi boruya alanlar, oturduğu evin direklerini yavaş yavaş kesenlerdir

Evrimsel biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy, HES’ler nedeniyle yaşanabilecek felaketlere dikkat çekti. Tez Koop- İş Sendikası'nın düzenlediği etkinlikte konuşan Demirsoy, "Çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünüyorsanız, derenize ve çayınıza sahip olun” dedi.

Entomoloji (böcek bilimi) dalında evrimsel biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoyi Tez Koop-İş Sendikası organizasyonuyla Türk-İş Eğitim Salonu’nda düzenlenen “Yaşamın ve Doğal Kaynakların Kullanımı” konulu toplantıda “Ustaca Yaşam ve Ustaca Yaşlanma” başlıklı konferans verdi. Demirsoy, gelecek kuşaklara HES’ler konusunda uyarılarda bulundu.

‘DERENİZE VE ÇAYINIZA SAHİP OLUN’

Prof. Demirsoy, HES’ler ile ilgili olarak “HES’ler yenilenebilir enerji kaynağı değildir. Dere ve çayları sinsi sinsi boruya alanlar, oturduğu evin direklerini yavaş yavaş kesenlerdir. Önümüzdeki birkaç yüzyıl içinde buralar foseptik çukurları haline dönüştüğünde, bu sefer torunları onları lanetleyecektir. Çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünüyorsanız, derenize ve çayınıza sahip olun” diye konuştu.

‘ÖDENMESİ GEREKEN BİR BEDEL VAR'

Bir şeyin net bilinmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Demirsoy ardından: “Doğada hiçbir şey karşılıksız edinilmez, ödenmesi gereken bir bedel vardır. Eğer bir şeye doğru ve ahlaklı yoldan ulaşmanız gerekiyorsa, belirli bir alın terini, gözyaşını, eziyeti, rahatsızlığı önceden göze almanız gerekir. Söylenenin aksine hiçbir doğaüstü güç, hiçbir insana iltimas ederek ona ayrıcalık tanımamıştır. Başarı sadece insanın kendi emeğinden elde edilir. Kolay da elde edilmez. Sanki yayıktan yağ çıkarmak gibi bir şeydir başarıyı elde etmek. Bir sallamayla yağ çıkmaz, onlarca, yüzlerce defa sallarsınız; ancak o zaman çıkar. Başarı bir sürecin sonucudur. Düşünmek ve başarıya ulaşmak kesintisiz çabayı gerektirir” dedi.

DAHA FAZLA