Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: Alınan önlemlerin anlamı yok, Covid-19 sayıları bir ay sonra ikiye, üçe katlanacak

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: Alınan önlemlerin anlamı yok, Covid-19 sayıları bir ay sonra ikiye, üçe katlanacak

Salgının başından bu yana sağlıktan çok ekonomi odaklı bir politika izleyen iktidarın, getirdiği kısıtlamalar tartışma konusu olurken, son alınan kararlara ilişkin de tepkiler sürüyor.

İleri Haber

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu katıldığı programda koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin “Hafta sonu kapatmanın hiçbir manası yok. Bir ay sonra bu rakamlar ikiye, üçe katlanacak” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artış sürerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başı yapılan kabine toplantısının ardından yeni kısıtlamaları duyurdu. Buna göre hafta sonu tam, hafta içi ise 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındı.

Salgının başından bu yana sağlıktan çok ekonomi odaklı bir politika izleyen iktidarın, getirdiği kısıtlamalar tartışma konusu olurken, son alınan kararlara ilişkin de tepkiler sürüyor. Bu sabah Çağla Şikel’in sunduğu “Çağla ile Yeni Bir Gün” programına konuk olan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu şunları söyledi:

“Hafta sonu kapatmanın hiçbir manası yok. Bir ay sonra göreceksiniz bu rakamlar ikiye, üçe katlanacak. Önlemlerin hiçbir anlamı yok. Bunun tek çaresi iki hafta, üç hafta, tercihen bir ay tamamen kapatmadır”