Prof. Dr. Rigel'e öğrencilerinden destek

Prof. Dr. Rigel'e öğrencilerinden destek

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e verilen hapis cezasının ardından öğrencilerinden destek geldi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel’e hapis cezası verilmesinin ardından öğrencilerinden destek geldi.

Öğrenciler “Nurdoğan Rigel suçlu değildir”, “İÜ İletişimin yaşayan efsanesine sahip çıkıyoruz”, "Nurdoğan Rigel'in derslere girmesini talep ediyoruz" dövizleri ile basın açıklaması yaptı.

Duvar'ın haberine göre basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bizler İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dirsek çürütmüş ve bu okuldan mezun olmuş ya da olacak olan öğrenciler olarak hocamıza yapılan bu haksızlığı farkındayız ve her zaman yanındayız. Prof. Dr. Nurdoğan Rigel İÜ İletişim Fakültesi’nin mihenk taşlarından biri olmanın yanında uluslararası çapta tanınmış bir akademisyendir.

Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Bu sebeple karar vericilerin derse katılım dahi göstermeyen bir öğrencinin yoruma dayalı sınav kağıdını hangi yetkinlik derecesiyle değerlendirdiğini merak etmekte ve varsa değerlendirme ölçütlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını ivedilikle beklemekteyiz.

Bizler gelecek nesillere Nurdoğan Rigel gibi bir hocayla çalışmış olmanın haklı gururunu aktarırken bu yanlışlığın içine herhangi bir şekilde dahil olanların bugünleri pişmanlıkla anacaklarını farkındayız. Hiçbir şey için geç değil. Lütfen bizlere kulak verin ve hocamıza yapılan bu yanlışın İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni daha fazla yıpratmasına izin vermeyin.”

NE OLMUŞTU? 

Prof. Rigel’in verdiği derslerin vize ve final sınavlarından düşük not aldığını iddia eden Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, fakültede daha önce verilmekte olan Haber Analiz dersinden 65-72 not beklediğini öne sürmüş, kağıdının yeniden incelenmesi talebiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Rigel’e açılan davanın sonuçlanmasının ardından fakülte öğrencileri, adı geçmişte okuldaki yolsuzluk iddialarına karışan Porghamrezaeieh ve şu anda da okulda öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Şebnem Çağlar’la ilgili yaşadıklarını anlatmaya başladı.

Porghamrezaeieh’ın okulda Doçent olarak görev yapan Çağlar’ın sık sık yanında bulunduğu, kendisinin öğrenci olmasına karşılık başka öğrencilerin sınav kağıtlarını okuduğu ve bunlara not verdiğini, birlikte kitap yazdıkları ve Çağlar’ın bu kitaptan öğrencileri sorumlu tuttuğu iddia edildi.

DAHA FAZLA