Prof. Dr. Naci Görür: Deprem, Seferihisar ve Tuzla faylarına enerji transfer etmiş olabilir

Prof. Dr. Naci Görür: Deprem, Seferihisar ve Tuzla faylarına enerji transfer etmiş olabilir

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür İzmir'de meydana gelen deprem için Twitter'dan 'Deprem, Seferihisar ve Tuzla faylarına enerji transfer etmiş olabilir' açıklamasını yaptı.

 

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür İzmir'de meydana gelen deprem ile ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür Twitter hesabından yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen depremin ikinci bir depremi tetiklemiş olabileceğine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

''Arkadaşlar, kayıtlarınıza bakarsanız, 2 Tem. 2020’de İzmir’in depremselliğini ve faylarını anlatmıştım. Bugünkü deprem , Kuşadası Körfezi içerisinde, muhtemelen D-B uzanımlı bir fay içerisinde oldu. İzmir bölgesinde bu yönlü faylar Gediz ve B. Menderes graben sistemine bağlı.Deprem muhtemelen B. Menderes fay ailesi içerisindeki fayda. Bir de D-B sistemini kesen KD-GB yönlü doğrultu atımlı fay sistemi var. İzmir yarımadasında bu ailenin fayları arasında Çeşme, Gülbahçe, Seferihisar, Tuzla Fayları sayılabilir. Deprem üreten fay Seferihisar ve Tuzla Faylarını kesiyor olabilir, bu faylara enerji transfer etmiş olabilir. epreme hazırlık çalışmalarında bu husus da göz önünde tutulmalıdır. Tabii bu bugün yarin bu faylarda da deprem olacaktır anlamına gelmiyor. Hepimizin başı sağolsun. Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.''