Prof. Dr. Murat Ferman'dan enflasyona ilişkin skandal sözler

Prof. Dr. Murat Ferman'dan enflasyona ilişkin skandal sözler

Prof. Dr. Murat Ferman, katıldığı bir televizyon programında enflasyona ilişkin skandal sözler söyledi. Ferman, enflasyonu 'özürlü çocuğa' benzeterek, "Herkesin ortak bir anlayışla bildiği ve idare ettiği özürlü çocuk gibi enflasyon. Ondan şikayet ediyoruz, ancak onun sayesinde ayrıcalıklarımız var" dedi.

Beykent Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Murat Ferman, Merkez Bankası'nın enflasyon kararıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmak üzere Ekotürk ekranlarında canlı yayına bağlandı.

Programda enflasyonu 'özürlü çocuğa' benzeten Murat Ferman, "Herkesin ortak bir anlayışla bildiği ve idare ettiği özürlü çocuk gibi enflasyon. Ondan şikayet ediyoruz, ancak onun sayesinde ayrıcalıklarımız var" dedi.

Prof. Dr. Murat Ferman şunları söyledi:

"Herkesin ortak bir anlayış beraberliğiyle bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz...Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan çok şikayet ediyoruz 'gece bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz' diyoruz ama çocuk hayatımızın bir parçası onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz. İndirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz... Enflasyon böyle bir şey enflasyonun suç ortağıyız."

Ferman'ın sözleri tepkilere neden oldu.