Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya 'koronavirüs' soruşturması

Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya 'koronavirüs' soruşturması

TTB  Koronavirüs İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliği’nin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. Pala, “halkı yanlış bilgilendirmek” ve “paniğe yönlendirmek” ile suçlandı.

TTB Koronavirüs İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliği’nin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından  “halkı yanlık bilgilendirmek” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

AKP iktidarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında 1 Haziran itibarıyla ‘normalleşme’ sürecine geçmesine rağmen vaka sayısı 200 bine dayanırken, ölüm sayısı ise 5 bini aştı. Salgının başından bu yana sürecin şeffaf yönetilmesini talep eden Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) uyarıları ise dinlenmedi.

VALİLİK TALEP ETTİ, PALA’YA SORUŞTURMA AÇILDI

Medyascope TV’nin haberine göre, TTB  Koronavirüs İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliği’nin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. Pala, “halkı yanlış bilgilendirmek” ve “paniğe yönlendirmek” ile suçlandı.

YOĞUN BAKIM ARTIŞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Prof. Pala, geçtiğimiz günlerde “AVM’lerin açılması ve 1 Haziran’dan itibaren bütün önlemlerin kaldırılmasıyla vaka sayılarında da yoğun bakım sayısında da tekrar artışa geçildi. Eğer bu şekilde devam ederse tablo kötü. Burada bütün dünyada var olan bir salgından bahsediyoruz ve dünyada tehlike azalmıyor, artıyor. Burada da artmasından endişe duyuyoruz” şeklinde konuşmuştu.