Anadolu Kültür operasyonu: 8 kişi serbest bırakıldı

Anadolu Kültür operasyonu: 8 kişi serbest bırakıldı

Anadolu Kültür operasyonunda dün gözaltına alınan aralarında Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Betül Tanbay'ın da olduğu 8 kişi serbest bırakıldı.

Anadolu Kültür AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında ev baskınlarıyla gözaltına alınan 13 kişiden Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Prof. Dr. Betül Tanbay Tüten ile birlikte Anadolu Kültür A.Ş. Genel Koordinatörü Meltem Aslan Çelikkan, Anadolu Kültür A.Ş. Depo Program Koordinatörü Asena Günal, Anadolu Kültür A.Ş. Sivil İtaatsizlikten Bora Sarı ve 3 kişi daha yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 16 Kasım sabahı ev baskınlarıyla gözaltına alınanlardan 4 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal, Meltem Aslan Çelikkan, Hande Özhabeş adli kontrol uygulaması ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (16 Kasım gece saatlerinde)

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay da emniyeteki ifadesinin ardından muayene için hastaneye çıkarıldı. Betül Tanbay sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.  

İfadesi biten ve savcılıktan görüş beklenen isimlerden Bora Sarı ve 3 kişi daha yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.