Prefabrik yapılar için Kızılay'a 36,4 milyon TL'lik ihale

Prefabrik yapılar için Kızılay'a 36,4 milyon TL'lik ihale

TCDD'nin ihalesini 36,4 milyon TL'ye Kızılay'ın iştirak şirketi aldı.

Kızılay'ın, depremde hasar gören Malatya'daki TCDD'ye ait gar binasına prefabrik yapı kurulmasına ilişkin ihaleyi aldı. Kızılay Sistem Yapı A.Ş.’ye 36 milyon 400 bin TL ödenecek.

Maraş merkezli depremlerin ardından başta çadır ve yemek satışı olmak üzere birçok skandal ile gündeme gelen Kızılay'ın ticari faaliyetlerine bir yenisi eklendi. Kızılay’a bağlı bir şirketin, depremin ağır hasara yol açtığı Malatya’da TCDD’nin gar binasına prefabrik yapı temini ve kurulumu ihalesini aldığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre TCDD Genel Müdürlüğü, 6 Şubat tarihli depremlerin vurduğu kentlerden Malatya’daki gar binasına dair 7 Mart tarihinde ihaleye çıktı. İhale, kamu alımlarında şeffaflığı ortadan kaldırması nedeniyle tartışılan "pazarlık" usulü olarak bilinen 21/b ile yapıldı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre genel müdürlük, "Malatya Gar’ında ihtiyaç duyulan prefabrik yapı temini ve montajı işi"nin yaklaşık maliyetini 37 milyon 808 bin TL olarak belirledi. İhale, Kızılay Sistem Yapı Anonim Şirketi’ne verildi. TCDD Genel Müdürlüğü ile Kızılay Sistem Yapı A.Ş. arasında 14 Mart tarihinde 36 milyon 400 bin TL’lik sözleşme imzalandı. 29 Mart’ta başlanacağı belirtilen işin 27 Temmuz’da sonlandırılacağı aktarıldı.

AKP'Lİ BELEDİYE, BAKANLIK VE CEZAEVİNE SATIŞLAR

Kızılay Sistem Yapı A.Ş. 13 Ekim 2022 tarihinde, AKP’li İstanbul Fatih Belediyesi’ne de ihale ile prefabrik kabin satmıştı. "Pazarlık" usulü ile düzenlenen bu ihale için Kızılay Sistem Yapı A.Ş.’ye 280 bin TL ödenmişti.

Bir diğer ihale de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün prefabrik anaokulu işine dair olmuştu. Kısımlara ayrılan ihaleyi Kızılay Sistem Yapı A.Ş., 33 milyon 309 bin TL’lik teklifle almış ve 15 Nisan 2022 tarihinde sözleşme imzalanmıştı.

Kızılay Sistem Yapı A.Ş., Malatya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na prefabrik bina kurulumu işini de 11 Kasım 2021 tarihinde üstlenmiş ve ihale kapsamında 285 bin TL gelir elde etmişti.