Poyraz’ın bir maaşı daha ortaya çıktı: ‘Ayda 134 bin 500 TL alıyor’ iddiası

Poyraz’ın bir maaşı daha ortaya çıktı: ‘Ayda 134 bin 500 TL alıyor’ iddiası

Aldığı 2 ayrı huzur hakkı ile eleştirilere neden olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 3’üncü bir huzur hakkı aldığı ve maaşının yaklaşık 134 bin 500 TL olduğu iddia edildi.

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın üçüncü bir huzur hakkı daha aldığı ortaya çıktı. Poyraz’ın maaş, huzur hakkı ücreti ve diğer gelirleri hariç sadece Gübretaş’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ şirketinden aylık 7 bin Euro yani 72 bin lira huzur hakkı ücreti aldığı iddia edildi. 62 bin 500 TL maaş aldığını kabul eden Poyraz, 7 bin Euro huzur hakkıyla birlikte yaklaşık 134 bin 500 TL maaş aldığı iddia edildi.

YUSEL İNŞAAT VE İRİS AKADEMİ NEDEN BİR AÇIKLAMA YAPAMADI?

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre; Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşinin üstüne kayıtlı olan Ümitköy’deki binanın yeni kurulan YUSEL İnşaat’a satıldıktan sonra Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ofis olarak kiralanması çiftçi kuruluşunda yaşanan paravan şirket skandalını ortaya çıkarırken, YUSEL İnşaatın Kurucu Mehmet Uslu’nun da 2013’te Fahrettin Poyraz’ın şirket kurucusu olarak açılışını yaptığı İRİS Akademi’nin eski bir çalışanı olması kirli ve gizemli ilişkileri bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermişti. Tarım Kredi Kooperatifleri ve bağlı iştirakleri, 2020’nin sonuna kadar iş sağlığı ve güvenliği eğitimi danışmanlık hizmetini İRİS Akademi’den alırken, İRİS Akademi ile Poyraz arasındaki gizemli ilişkiler de akıllara durgunluk vermişti. İRİS Akademi’nin 2013 yılında yapılan resmi açılışı şirket kurucusu olarak bizzat Poyraz tarafından yapılmasına rağmen, resmiyette Poyraz’ın şirketle hiçbir bağının bulunmaması paravan şirket skandalını daha da anlamlı hale getirmişti.

GENEL MÜDÜR 180 BİN LİRAYLA DA YETİNMEDİ! PARAVAN ŞİRKETLERDE DERİN SESSİZLİK!

İran’daki RAZİ şirketinden aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücretini kamuoyundan sır gibi saklayan ve bu konuda haberleri yalanlayamayan Poyraz’ın diğer yandan 180 bin lirayı bulan aylık geliri ile de yetinmeyip, paravan şirketler üzerinden de büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri’ne yüksek cirolu işler yapan YUSEL İnşaat ve İRİS Akademi şirketleri ile derin ve gizemli ilişkileri ortaya çıkan Poyraz, bu konuda da derin bir sessizliğe bürünürken, YUSEL İnşaat ve İRİS Akademi de paravan şirket iddialarına karşı hiçbir açıklama yapmadı.

PARAVAN ŞİRKET DEVRE DIŞI BIRAKILACAK

Diğer yandan Poyraz’ın Tarım Kredi Marketler’de çalışan işçilerin, taşeronluğunu yapan YUSEL İnşaat ile olan gizemli ilişkisinin deşifre olmasıyla birlikte market çalışanları için yeni bir formül arayışının başlaması, buradaki kirli ilişkiyi de belgeledi. Alınan bilgilere göre market çalışanlarının YUSEL İnşaat’tan alınarak bir başka şirket üzerinden çalıştırılacağı ancak bu kiralama işinin ihaleyle belirleneceği kaydediliyor.

DEVLET DENETLEME KURULU DENETÇİLERİNİ BİLE ŞAŞIRTTI!

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin personel kiralama ile ilgili bütün işleri TARNET üzerinden yapılarken, Tarım Kredi Market çalışanlarının yeni kurulmuş ve bu konuda hiçbir tecrübesi olmayan YUSEL İnşaat’a verilmesi, kurumda incelemelerde bulunan Devlet Denetleme Kurulu denetçilerini bile hayretler içerisinde bıraktı.