Polonya'da bir kadın kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdi

Polonya'da bir kadın kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdi

Polonya'da kürtaj yasağı bir kadının ölümüne neden oldu. Kadın örgütleri, İzabella'nın hamileliğinin 22. haftasında septik şok nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Polonya'da yılın başında yürürlüğe giren kürtaj yasağı İzabella isimli kadının ölümüne neden oldu. İzabella hamileliğinin 22. haftasında yaşadığı septik şok nedeniyle hayatını kaybetti. Kadın örgütleri İzabella'nın kürtaj yasağı sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek yasağa tepki gösterdi.

ETHA'nın haberine göre, İzabella'nın ailesinin avukatları yaptıkları açıklamada, anne ve fetüs arasındaki besin, su ve biyokimyasal ürünlerin değişimini kolaylaştıran amniyotik sıvının azlığına rağmen doktorların İzabela'yı kürtaj etmediğine dikkat çekti.

KADINLAR SOKAĞA ÇIKTI

İzabela'nın yaşamını yitirmesine neden olan kürtaj yasağına karşı kadınlar bir kez daha sokağa çıktı. "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" dövizlerini taşıyan kadınlar, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'ne ait binaların önünde eylem yaptı, İzabella için mum yaktı.

KÜRTAJ YERİNE, FETÜSÜN ÖLMESİNİ BEKLİYORLAR

Polonya'da 27 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren kürtaj yasağı, doğumda bebekte fizyolojik ve morfolojik sorunlar nedeniyle kürtajı yasaklıyor. Kadınların ölümüne neden olan kürtaj yasağı nedeniyle doktorlar, kürtaj yapmayarak fetüsün ölmesini bekliyor. Bu da kadınların ölümüne neden oluyor.