Polisten otobüs şoförüne 'Kürtçe' dayağı iddiası

Polisten otobüs şoförüne 'Kürtçe' dayağı iddiası

Esenler Otogarı’nda otobüs şoförü Mehmet Çimen, 4 polis tarafından telefonundaki Kürtçe şarkılar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle dövüldüğünü iddia etti.

Esenler Otogarı’nda bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Mehmet Çimen isimli yurttaşın Kürt olduğu için 4 polis tarafından dövüldüğü iddia edildi. Çimen, hastaneye kaldırıldığı sırada polislerin yanına gelip kendisine, "Bir daha bu otogara girersen buradan cenazen çıkar" dediğini aktardı.

İstanbul Esenler Otogarı’nda bulunan özel bir otobüs filosunda yakın zamanda şoför olarak işe başlayan Mehmet Çimen’in geçtiğimiz günlerde polislerle olan bir diyaloğu bahane edilerek çalıştığı bürodan alındığı ve otogarın girişindeki polis kontrol noktasına götürülerek 4 polis tarafından dövüldüğü ileri sürüldü. Bağcılar Devlet Hastanesi’nde bulunan Çimen’in kulak zarlarının patladığı, vücudunda kanama ve ezilmeler bulunduğu ifade edildi.

TELEFONDAKİLER BAHANE EDİLEREK DÖVÜLDÜ

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre, olay sonrası ulaşılan Çimen, geçtiğimiz günlerde işe başlamasının ardından otogar içerisinde karşılaştığı polislerle kısa süreli bir diyaloğunun olduğunu belirtti. Çimen, polislerin kendisine “E işe başladın artık bir tatlını yeriz” dediğini aktardı. Kendisinin polislere “Tabii olur en kısa zamanda” dediğini ifade eden Çimen, “Bugün akşama doğru çalıştığım yere gelip beni aldılar. ‘Sen bizim arkadaşımıza ne dedin’ şeklinde sorular sordular. Ben henüz kendimi ifade edememişken bir polis ‘çıkart telefonunu görelim’ dedi. Telefonumu bir süre incelediler. Ve bir anda küfür etmeye başladılar. Galerimde bulunan Kürt ve Kürtçe içerikli fotoğraf ve şarkıların neden telefonumda bulunduğunu sordular. Küfür ediyorlardı. Sonra sosyal medya hesabıma da girince, oradaki etnik paylaşımları bahane ederek üzerime saldırdılar. 4 kişi öldüresiye dövdü beni” ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldığını söyleyen Çimen ayrıca polislerin sedyenin yanına gelip kendisine, “Bir daha bu otogara girersen buradan cenazen çıkar” dediğini aktardı.

Darp raporu alan Çimen hastaneden taburcu olduğunda kendisini Kürt olduğu için döven polisler hakkında suç duyusunda bulunacak.

DAHA FAZLA