Polisten, Gülsüm Elvan'a: 'Oğlunu ben mi öldürdüm, öyleyse iyi yaptım'

Polisten, Gülsüm Elvan'a: 'Oğlunu ben mi öldürdüm, öyleyse iyi yaptım'

Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz kapsülü sonucu ağır yaralanan ve uzun süre sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'a polisten korkunç yanıt...

Ebru Timtik’in ölüm yıl dönümünde yapılan anmaya katılmak için mezarlığa giden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan polisin kimlik kontrolü sırasında "Ben öldürdüğünüz çocuğun annesiyim" dedi. Gülsüm Elvan'a bir polis "Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım" yanıtını verdi.

Adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü 238 günlük ölüm orucunun sonunda 27 Ağustos 2020’de hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik, ölümünün 1. yılında Gazi Mezarlığı'nda anıldı.

dokuz8Haber’den Fatoş Erdoğan’ın haberine göre, 2013’teki Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da anmaya katıldı. 

Anmaya katılanlara, polis tarafından kimlik kontrolü yapılmak istendi. 

‘ÖLDÜRDÜĞÜNÜZ ÇOCUĞUN ANNESİYİM’

Gülsüm Elvan, kendilerine kimlik kontrolü yapmak isteyen polislere, "Kimliği soruyorsunuz, tanımıyor musunuz? Öldürdüğünüz çocuğun annesiyim" dedi.

‘ÖYLEYSE İYİ YAPMIŞIM…’

Bir polis de Elvan'a "Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım" yanıtını verdi.