‘Polisten gazeteciye taciz’ iddiası

‘Polisten gazeteciye taciz’ iddiası

Tuğçe Yılmaz, Kadıköy’deki 1 Eylül etkinlikleri sırasında bir sivil polisin tacizine uğradığını anlattı.

Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz, dün Kadıköy’de 1 Eylül Barış Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yaşan polis saldırısı sırasında bir sivil polisin kendisini taciz ettiğini açıkladı. Yılmaz, “Yalnızca tacize uğramakla kalmadım, haberimi de geçemedim” şeklinde konuştu.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde dün akşam düzenlenen 1 Eylül Barış Günü etkinlikleri sırasında polis saldırısı yaşandı.  İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri tarafından İskele Meydanı’nda yapılan miting öncesi, aralarında Barış Anneleri’nin de bulunduğu bir grup yurttaş gözaltına alındı.

YILMAZ, SİVİL POLİSİN TACİZİNE UĞRADI

Polis saldırısı sonucu çıkan arbede sırasında Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz, Kadıköy İskele Meydanı'nda haber takibindeyken bir sivil polis tarafından taciz edildiğini açıkladı. Yılmaz, uğradığı saldırının detaylarını Bianet’ten Ayşen Pirayende Karcalı’ya anlattı.

‘GÖRÜNTÜ ALMAMIZI ENGELLEMEK İÇİN İTTİLER’

Muhabir Tuğçe Yılmaz, saldırının hemen öncesindeki anları “Görüntü almamızı engellemek için bizi itmeye başladılar, ama kadınları diğer tarafa doğru yönlendirmeye başlayınca biz de bu kez kadınları takibe başladık ve o esnada polis barikat kurdu. Eyleme gelen üç kadını da itmeye başladılar” sözleriyle aktardı.

‘ARBEDE İLE, YANLIŞLIKLA OLMUŞ BİR ŞEY DEĞİL’

Kolları yukarıda olacak şekilde telefonunu havaya kaldırarak görüntü almaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Tam o anda, böyle arbede ile, yanlışlıkla olmuş bir şey değil. Sivil polis kasten, doğruca göğsümü sıktı” şeklinde konuştu.

‘TACİZ ANININ GÖRÜNTÜSÜ VAR’

Tuğçe Yılmaz, saldırı detaylarını şu şekilde aktardı:

“Bu kişinin adını bilmiyorum ama yanımda zaten muhabir arkadaşlarım da vardı. Diğer gazeteci arkadaşlarım da görüntü aldı. Taciz anının görüntüsü de var.

‘TACİZ ANINDA KENDİMİ SAVUNDUM’

Yaptığı eylemi, neyse o şekilde direkt söyledim. Taciz anında kendimi savundum. Elini üstümden ittim. Polisler hemen onun yüzü kayıtlara girmesin diye arkaya aldılar.

‘POLİS AMİRİ, BENİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI’

Daha sonra, amirleri gibi biri geldi. ‘Şikayetçi olursunuz. Sorun çözülür, normal değil, tamam’ gibi sözlerle beni alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Zaten eylemin başından beri görüntü almamızı engelliyorlardı. Bir de üstüne tacize uğramış oldum.

‘AKLININ TACİZDEN BAŞKA ŞEYLE MEŞGUL OLMAMASINA İNANAMIYORUM’

Bunca itiş kakış içinde, o kısacık anda o polisin aklının tacizden başka bir şeyle meşgul olmamasına inanamıyorum. Her gün kadın ve LGBTİ+'ları 'sapkın, ahlaksız' olarak hedef gösterenler, görevini yapan kadın gazeteciyi taciz ettiler ve ben de buna sessiz kalmadım.”

DAHA FAZLA