Polisleri ezmeye çalışan bir kişi gözaltına alındı

Polisleri ezmeye çalışan bir kişi gözaltına alındı

Erdoğan destekçilerinin kutlamasında bir kişi gözaltına alındı.

Belçika'da Erdoğan destekçilerinin kutlamasında, 2 polisi ezmeye çalışan bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından Türkiye'deki kutlamalarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olmuştu. Ordu'da İYİ Partili Erhan Kurt, 17 yaşındaki E.K. tarafından katledilirken; Belçika'da da Erdoğan destekçileri kutlamalar sırasında 2 polisi, otomobiliyle ezmeye çalıştı. Heusden-Zolder kentinde yaşanan olay sonrası bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

SÜRÜCÜ 'DUR' İHTARINA UYMADI

Limburg Savcılığından Pieter Strauven’in kamu yayıncısı VRT’ye yaptığı açıklamaya göre olay, pazar akşamı saat 20:00 sıralarında yaşandı. Erdoğan taraftarlarının kent merkezinde konvoy oluşturarak kutlama yaptığı sırada bir polis ekibi, Koolmijn caddesini kordon altına almaya çalıştı. Savcılığa göre o sırada içinde 2 kişi bulunan bir araç aşırı hızla 2 polislere doğru ilerledi. Polisler aracı durdurmaya çalıştı ancak sürücü, "dur" ihtarına uymadı.

Aracın hızını daha da artırması üzerine, polisler son anda kendilerini kenara atarak ezilmekten kurtuldu. Polisin takibi sonucu durdurulan aracın sürücü gözaltına alındı. Araca polis tarafından el kondu.

GENK ŞEHRİNDE ARBEDE

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre Genk şehrinde de Erdoğan taraftarları ile muhalefet yanlıları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Erdoğan taraftarlarının oluşturduğu konvoyun trafikte sıkıntıya yol açtığı belirtildi. Genk Belediye Başkanı Wim Dries "İlgili kişiler ayrıca sorgulanmak üzere karakola davet edilecek" dedi.

Dries'e göre kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra konvoya katılan bazı araçlara el konulması da olası.