Polislerden panzerle ezilen Felek'in babasına: Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor?

Polislerden panzerle ezilen Felek'in babasına: Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor?

Felek Batur’u zırhlı araçla ezen polislerin, kendilerine tepki gösteren babaya “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diyerek skandal bir savunmada bulundukları öğrenildi. 

Siirt’in Çal Mahallesi’nde 19 Ekim’de devriye gezen polislere ait Ejder tipi zırhlı araç, ablası 7 yaşındaki Ayşe Batur ile birlikte sokakta oynayan 6 yaşındaki Felek Batur’a çarptı. Felek, zırhlı aracın arka lastiği altında ezilerek can verdi. 7 yaşındaki Ayşe’nin ise omzunu sıyıran zırhlı araç, uzun süre ilerledikten sonra durdu.

Yurttaşlar, Felek Batur’un ölümüne neden olan polislerle tartıştıklarını ve tepki gösterdiklerini dile getirerek, Felek’in babası Cemal Batur’un da polislerle tepki göstermesi üzerine olay yerinde bulunan polislerin “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diye çıkıştığını aktardı. 

MAHALLELİ: SÜREKLİ HIZLA GEÇİYORLAR

214’üncü sokakta meydana gelen olay sonrası görüştüğümüz görgü tanıkları, çocukların oynadığı sırada zırhlı aracın hızla geçtiğini ve çocukların aracı fark etmediğini söyledi. Batur’un zırhlı aracın arka lastiği altında ezildiğini belirten mahalleli, zırhlı aracın ilerlediğini, çevrede bulunanların Felek’i kurtarmak için harekete geçmesi üzerine aracın durduğunu ifade etti. Mahalleli zırhlı araçların dar olan sokakta sürekli hızla devriye gezdiğine dikkat çekti. 

"VALİ OLAYI KAPATMAK İSTİYOR"

Vali ve Emniyet Müdürü’nün taziye ziyaretine tanıklık eden yurttaşlar ise, Siirt Valisi’nin ailenin şikayetçi olmaması için ricada bulunduğunu ve aileye tazminat ödeneceği vaadiyle olayın kapatılmasını istediği iddia etti. Öte yandan olay üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Valilik tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

"KIZIMDAN GERİYE BİR FOTOĞRAFI BİLE KALMADI”

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Felek Batur’un babası Cemal Batur, 1988 yılında Siirt’in Eruh ilçesinin Yelkesen (Basixê) köyünden geçim zorluğundan dolayı göç ederek geldiklerini aktardı. Nakliye işi yapan Batur, 6 çocuğunu büyütmenin zorluklarını sıralayarak, “Artık 5 çocuğum kaldı” diyerek, sessizliğe boğuldu. 

Baba Batur, elindeki telefonu göstererek, “Kızımdan geriye bir fotoğrafı bile kalmadı. Fotoğrafını çekecek telefonum yoktu” dedi. Zırhlı araçta bulunan polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bilgisi dahi olmayan Batur, “Adalet. Adalet olsun ki, bir daha kimsenin çocuğu bu şekilde zırhlı araçların altında ezilmesin” diye konuştu.