Polisler, HDP’li İlçe Eş Başkanı’nın evini 'yanlışlıkla' basmış!

Polisler, HDP’li İlçe Eş Başkanı’nın evini 'yanlışlıkla' basmış!

HDP’nin eski Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in evini basarak kendisini ve ailesini darp eden polisler, “yanlış adres” diyerek evden ayrıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP, İçişleri Bakanı Soylu’ya “Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in evine dün akşam saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, baskın sırasında ev aramasına ilişkin savcılık izninin olup olmadığını soran Karçik ile kimi aile fertleri polisler tarafından yere yatırılarak, darp edildi.

Darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Karçik ve akrabaları hastaneye kaldırılırken, polisler ise “yanlış adres” diyerek evden ayrıldı.

Konuyla ilgili HDP İstanbul Basın Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinin sorumlusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu belirtilerek şunlar ifade edildi:

“Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor?

“Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi?

‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek.

“Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçık ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız.”

Yaşanan durumu anlatan Edip Karçik, polislerin kendisini darp ettiğini söyledi.