Polisin tecavüzüne uğrayan kadın duruşmadan önce intihara teşebbüs etti

Polisin tecavüzüne uğrayan kadın duruşmadan önce intihara teşebbüs etti

Mardin'de bir polisin iki defa tecavüzüne uğrayan 21 yaşındaki kadın intihara teşebbüs etti.

Mardin'de sosyal medya üzerinden tanışıp görüştüğü polisin iki defa tecavüzüne uğrayan 21 yaşındaki kadın intihara teşebbüs etti. Çok sayıda hap alan genç kadının hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Genç kadının, şikayetçi olduğu polisle ilgili Perşembe günü görülecek davanın dördüncü duruşmasına katılmak üzere Mardin'e geldiği öğrenildi.

RAPORLA KESİNLEŞMİŞTİ

21 yaşındaki M.B., sosyal medya üzerinden tanıştığı 24 yaşındaki özel harekat polisi B.K. ile buluştuklarını, buluşmadan sonra aynı gece iki defa tecavüze uğradığını anlatmıştı. Şikayetçi olmaması için bazı polislerin kendisini ikna etmeye çalıştığını söyleyen genç kadın, tecavüzden birkaç gün sonra savcılığa giderek şikayetçi olmuştu. Savcılığın talebiyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen kadının, yapılan muayenede tecavüze uğradığı kesinleşmişti.

İfadesi alınan polis B.K. tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ancak sanık, mağdurun bekaretinin daha önce bozulduğu ihtimali ve olayın rıza dahilinde gerçekleşme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı, savcılık karara itiraz etmişti.1'inci Sulh Ceza Mahkemesi kuvvetli suç şüphesi olmadığı gerekçesiyle savcılığın itirazını reddetmişti.

POLİSİN ÇEVRESİNDEN BASKI GÖREN KADIN MARDİN’İ TERK ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI

B.K.’dan şikayetçi olan genç kadına sanığın çevresindeki polisler tarafından, şikayetini geri çekmesi için baskı yapılmış, üç defa tutuklanması istenilen B.K. hakkında mahkeme tarafından tutuksuz yargılama kararı verilmişti. B.K.’nın tehditlerine daha fazla dayanamayan M.B., Mardin’i terk etmek zorunda kalmıştı.

‘POLİSİM BANA BİR ŞEY OLMAZ’

İstismarla ilgili soruşturma dosyasında, olay gecesi genç kadına hastanede 'Darp izi yoktur' raporu verildiği de ortaya çıkmıştı. M.B., istismarcı polisin kendisine "Polisim bana bir şey olmaz, sana olur” dediğini anlatmış, tecavüz sırasında camdan aşağı atlamak istediğini söylemişti.

BİR KADININ İSYANI

M.B., "Sesimi kimse duymuyor. Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dışına çıkıyorum. Ailem bunları kaldıramaz, ben kaldıramam. Sesimi duysunlar istiyorum. Çok utanıyorum. Bana yardım etsinler. Sadece cezasını alsın ve yanına kar kalmasın. Sanık, arkasında büyük insanlar olduğunu söylüyor. Çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yıktılar. Okulumu, işimi bıraktım. Sürekli aklıma geliyor, dengem bozuluyor. İlaçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü şeyler olur” şeklinde isyan etmişti.

Genç kadının, olaydan sonra yaşadığı travmadan dolayı daha önce de intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

DAHA FAZLA