Polisin katlettiği Feray Şahin’in ölümünün üstünden 3 yıl geçti: Adalet hala yerini bulmadı!

Polisin katlettiği Feray Şahin’in ölümünün üstünden 3 yıl geçti: Adalet hala yerini bulmadı!

Kendisini takıntılı bir şekilde takip eden polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin cinayetinde adalet yerini bulmazken, Şahin ailesinin tek isteği ise katil polisin adil şekilde yargılanması.

Tilbe Akan

Üniversite okuduğu Mersin’de kendisini takıntılı bir şekilde takip eden polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından 19 Eylül 2017’de evinde katledilen 23 yaşındaki Feray Şahin’in 3. ölüm yıldönümünde adalet yerini bulmadı. Katil Özel Harekât polisi Fatih Burak Aykul 5 yıl 3 ay ceza aldıktan sonra Ocak 2019 tarihinde şartlı tahliye edilirken, ailenin bu ödül gibi cezaya itirazı üzerine cinayet dosyası Yargıtay’a gönderildi. 

SON SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI...

Adaletin yerini bulmadığını belirten Şahin ailesi Yargıtay’dan adil bir karar beklediklerini belirterek, katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Annesi, kızı Feray Şahin’in öldürülmeden önce yaptığı son sosyal medya paylaşımında "öldürülen 142. kadın olmak istemiyorum" yazdığını ifade etti.

‘KATİL DELİL KARARTMAYA ÇALIŞIYOR’

Olayla ilgili ailenin İleri Haber’e yaptığı açıklamaya göre katil Burak Aykul ile Feray Şahin arasında bir tanışıklık olmadığı, katilin takıntılı bir şekilde Şahin’i takip ettiği, evine geldiği iddiaları yer alırken, sanığın verdiği ifadede, “Feray Şahin’e dokunmadım” demesine rağmen Şahin’in tırnakları arasında sanığın DNA’sının tespit edildiği ve katilin delil karartmaya çalıştığı öne sürüldü. 

‘SANIĞIN İFADESİ VE RAPORLAR ÇELİŞİYOR’

Sanığın ifadesiyle Adli Tıp Raporlarının çeliştiğini söyleyen aile, “Sanık olaydan sonra ellerini yıkadığını, atış artıklarını yok ettiğini, şarap içtiklerini söylemesine rağmen Feray’ın kanında alkole rastlanmadı, katil Burak Aytul’a kan ve beden testi yapılmadı” dedi. 

Sanının babasının ve amcasının emekli polis olduğunu ve babasının cinayet büroda yıllarca komiser yardımcılığı yaptığını söyleyen Şahin ailesi, HTS raporlarında sanığın olaydan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde birilerini arayıp konuştuğunun belirtildiğini aktardı.

‘SANIĞA NEDEN MUAYENE YAPILMADI?’

Sanığın olaydan sonra beden ve alkol muayenesinin neden yapılmadığını soran ve adalet arayan Şahin ailesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesinin raporunda “kişinin ölümüne neden olan atışın uzak mesafeden yapılmış olduğu” bileğisinin yer aldığını, bunun raporla kanıtlanmış bir cinayet olduğununu ve cinayet şüphesi ile tutuklanan birine bu muayenenin neden yapılmadığını sordu.

DAHA FAZLA