Polisin gözaltına almaya çalışırken darp ettiği Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

Polisin gözaltına almaya çalışırken darp ettiği Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti başlatan Şenyaşar ailesine polis müdahale saldırdı. Darp edilen Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı.

AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından düzenlenen saldırılarda eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı ''adalet'' nöbeti 24. gününde. Sabah saatlerinde adliye içerisinde nöbet eylemlerini başlatan aileye polis saldırdı. Darp edilen Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı.

Nöbete adliye içinde başlayan aile önce adliye dışarısına daha sonra adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar’a, Urfa Güvenlik Şube Amiri, “Ferit, müştemilatın dışarısına çıkacaksın, burada beklemeyeceksin” dedi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

ANNE ŞENYAŞAR: NEREDE ADALET ARAYALIM?

Gözaltına alınması sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar ve avukatlar da refakat etti. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” diyerek feryat etti.

'BİR FOTOĞRAF GÖRÜRSEM SİZİ GÖZALTINA ALIRIM'

Öte yandan olayı takip etmek isteyen JinNews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması engellendi. Görüntü almaya çalışan muhabirleri uyaran bir polis memuru, “Şu an valiliğin eylem yasağı var. Bir fotoğraf ya da görüntü görürsem sizi gözaltına alırım” diye tehdit etti.