Polisin boğazına basarak gözaltına aldığı AFP Fotomuhabiri Bülent Kılıç'tan basın örgütlerine çağrı

Polisin boğazına basarak gözaltına aldığı AFP Fotomuhabiri Bülent Kılıç'tan basın örgütlerine çağrı

¨Bütün gazetecilik meslek örgütlerine çağrı yapıyorum¨diyen Bülent Kılıç, ¨Ortada bir can güvenliği sorunu var maalesef, ortak bir tavır alınmalı" dedi.

Fotoğraf: Ozan Acıdere

İstanbul'da dün LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne düzenlenen polis saldırısında boğazına bastırılarak gözaltına alınan AFP Fotomuhabiri Bülent Kılıç, basın örgütlerine ortak bir tavır alınması çağrısında bulundu.

Bülent Kılıç, gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ¨Metin Göktepe’yi Eyüp spor salonunda öldüren kötülük bugün boynuma bastırıp beni nefessiz bırakmak istedi ama başaramadılar. Sağ olsun halk gazetecisine sahip çıktı. Tüm dostlar seferber oldu. Kolay değil öyle. Daha işimiz var¨dedi.

Kılıç, bugün yaptığı paylaşımda ise ¨Bütün gazetecilik meslek örgütlerine çağrı yapıyorum, ortada bir can güvenliği sorunu var maalesef, ortak bir tavır alınmalı" ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ERSOY'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İstanbul'da dün LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç'ın boğazına bastırılarak gözaltına alınmasını, "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir" sözleriyle savundu. Ersoy'un paylaşımını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da retweetledi.

Ersoy, CHP'nin Bülent Kılıç'ın fotoğrafını paylaştığı tweeti alıntılayarak, "Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir." ifadesini kullandı.