Polisi TÜGVA'ya kalkan eden Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın kirli sicili...

Polisi TÜGVA'ya kalkan eden Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın kirli sicili...

Gazeteci Metin Cihan, Mardin Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması sürmesine rağmen Adalar’a kaymakam olarak atanan Mustafa Ayhan’ın kabarık sicilini paylaştı.

İleri Haber

Polis, Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan’ın talimatıyla Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi, AKP yönetiminde olduğu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yandaş Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) verilen kafeterya için tahliye işlemi başlatmak isteyen İBB zabıta ekiplerine müdahale etti ve tahliye işlemine izin vermedi. Polise talimat veren Kaymakam Ayhan’ın sicili ise oldukça kabarık…

Yaptığı yolsuzluklarla gündeme gelen AKP’li isimler, İçişleri Bakanlığı tarafından görmezden gelinse de, Mardin Belediyesi’ne 2017 yılında kayyum olarak atanan Mustafa Ayhan’ın belediye bütçesinin 3 katı yolsuzluk yapmasına bakanlık bile sessiz kalamadı ve Ayhan’ı 2018’de görevden aldı.

Kayyumluk görevinin ardından 2018 yılında Adalar Kaymakamlığı’na atanan Ayhan, İBB’ye ait olan ve TÜGVA’nın kullandığı kafeteryanın tahliyesini mahkeme kararına rağmen engelledi.

Gazeteci Metin Cihan, bu engellemeyle bir kez daha gündeme gelen ve daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olan Ayhan’ın kabarık sicilini sosyal medya hesabından paylaştı. Ayhan için “Pisliğe batmış bir bürokrat var karşımızda. Siyasilerin himayesine sığınıyor” ifadelerini kullanan Cihan’ın paylaşımları şu şekilde:

‘HEM SUÇLARINA KORUMA KALKANI HEM DAHA ÇOK YEME İMKANI’

“Nasıl olur da bir kaymakam mahkeme kararını engellemek için polise talimat verir? Ona bunu yaptıran nedir? Neye güvenir? Neyden korkar? Bu soruların peşine düştüm ve berbat bir bürokrat profiliyle tanıştım. Sizi de tanıştırayım: mevcut adalar kaymakamı Mustafa Ayhan.

Şaşırmadınız değil mi? Adalar kaymakamı milletvekili olmak istiyor. Hem suçlarına koruma kalkanı hem daha çok yeme imkanı. Yine aday adayı olabilmek için (bence şansını kaybetti) halkın/devletin değil, partinin kaymakamı gibi.

Peki hangi suça bulaşmış? Bunun için Mardin'e gideceğiz. Kastamonu üzerinden gidelim. Yerel gazeteler bazen şaşırtıcı derecede açık yazıyor. Şehrin vekilleri Soylu ile görüşüp bu şahsın vali olmasını istiyor ancak Erdoğan Mardin'e kayyum olarak atamayı uygun görüyor. (Yolsuzluk nedeniyle görevden alınan kayyum)

‘SOYLU KASTAMONU ÖNERMİŞ, ERDOĞAN MARDİN’E ATAMIŞ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kastamonu Valiliği için önerilen eski Cide Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandığı öğrenildi. Mustafa Ayhan hamlesi sonuçsuz kalan milletvekillerinin yeni bir isim arayışında olduğu öğrenildi. Süleyman Soylu'dan istişare sözü Bundan sonraki vali ve kaymakam atamalarıyla bizzat kendisinin ilgileneceği talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, vereceği karar öncesinde Ak Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir'le istişare yapma sözü verdiği öğrenildi.

MARDİN’DE YEMİŞ DE YEMİŞ

Belediyelerde yolsuzluk bir çeşit ata sporumuz. Kayyum belediyeler ise önde gideni ama içlerinde öyle bir tanesi var ki, Mardin'de öyle büyük bir yolsuzluk dönmüş ki, içişleri bakanlığı bu kez görmezden gelemedi. Soruşturma açtı ve görevden aldı. Adalar Kaymakamının önceki görev yeri; 72 kişiye soruşturma, 36 ihale yolsuzluğu, 539 milyon TL ihale komisyonu, 2 milyon TL ağırlama masrafı, 582 bin TL hediye takı masrafı, 235 bin TL kuruyemiş masrafı, 1 milyar TL borç.

Mustafa Ayhan'ın Mardin Kayyum belediyesinde genel sekreterlik dönemini anlatan bir tanıklık ekliyorum. Yolsuzluk nedeniyle kayyum görevden alındı ve soruşturma devam ediyor, buna rağmen bu şahsı Adalar'a Kaymakam atıyorlar. Nedenini dün anlamış olmalıyız.

‘SİYASİLERİN HİMAYESİNE SIĞINIYOR’

Pisliğe batmış bir bürokrat var karşımızda. Siyasilerin himayesine sığınıyor. Onlar ne emrederse yapıyor. Tam da bu yüzden kaymakam koltuğunda oturuyor. Öyle vasat ki, sosyal medya parti trollerinin sembolü olan yeşil topu bile utanmadan kullanabiliyor.”