Polis şiddeti artarken... | MHP'den 'elektroşok' teklifi: 'Polisimiz güçlensin'

Polis şiddeti artarken... | MHP'den 'elektroşok' teklifi: 'Polisimiz güçlensin'

MHP'li Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından polis şiddeti ve yurttaşlara işkence görüntüleri sosyal medyanın gündemine otururken, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Başkanlığı’na polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için kanun teklifi sundu. Öztürk'ün sunduğu teklifte 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklik öngörülüyor. 3 maddelik yasa teklifi ile elektroşok cihazını Türkiye'de görev yapan polislerin kullanabilmesi talep ediliyor.

Yasa teklifi hakkında açıklama yapan Öztürk, "Kanun teklifimizin hazırlanmasındaki temel neden; fiili saldırıya maruz kalan polislerimizin ateşli silahtan önce, uyarıcı ve caydırıcı teçhizata sahip olması, ateşli silah kullanımına bağlı istenmeyen olayların önlenmesini, yine polislere saldıran ve direnen şüpheli şahısların direncini kırılabilmesi ve sahada görev yapan polisimizin kullandığı teçhizat bakımından güçlendirilmesini amaçlamaktadır" dedi.

'YENİ TEÇHİZATLAR ALINMALI'

MHP’li Öztürk emniyet güçlerinin ağır şartlar altında görev yaptığını iddia etti ve şunları ekledi:

“Toplumsal güvenliğin sağlanması ve suçla mücadele etmeleri konusunda, güvenlik kuvvetlerine yeteri kadar etkili ve caydırıcı hukuki yetkilerin tanınmasının yanında, yeni teçhizatların kullanılması ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır.”