'Polis olduğunu beyan eden kişiler öğrencilerin ailelerini arayarak tehdit ediyor'

'Polis olduğunu beyan eden kişiler öğrencilerin ailelerini arayarak tehdit ediyor'

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu, polis olduğunu söyleyen kişilerin öğrencilerin ailelerini arayarak tehditkâr konuşmalar yaptığını söyledi. Koordinasyon, aileler ve öğrenciler adına suç duyurusunda bulunacak.

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Melih Bulu’yu protesto ederken gözaltına alınan öğrencilerin ailelerinin, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından aranarak tehdit edildiğini duyurdu.

Koordinasyon, yaptığı yazılı açıklamada “Ailenin davranışına göre, ‘çocuğunuzun psikolojisini merak ettik'ten, 'çocuğunuzun geleceğini karartırız'a evrilen tehditkâr konuşmalar yapılmıştır” dedi.

'AİLELERİ ARAYANLAR SUÇ İŞLİYOR'

500’ün üzerinde öğrencinin barışçıl protesto haklarını kullanırken gözaltına alındığını, 11 öğrencinin tutuklandığını hatırlatan Boğaziçi Avukat Koordinasyonu şu açıklamada bulundu: 

“Gözaltı işleminin kendisi de dahil olmak üzere, sürecin her aşaması öğrencilerin temel hak ve özgürlüklerinin ihlali, kolluk kuvvetlerinin suç niteliğindeki eylemleri ile geçmiştir. Ters kelepçe, gaz sıkma, saatlerce aç susuz bekletme, darp, kötü muamele, taciz vb. uygulamalara ek olarak dün itibarıyla çok sayıda öğrencinin aileleri polis olduğunu beyan eden kişiler tarafından telefonla aranarak, ailenin davranışına göre, ‘çocuğunuzun psikolojisini merak ettik'ten, 'çocuğunuzun geleceğini karartırız'a evrilen tehditkâr konuşmalar yapılmıştır.”

Ailelere telefon edilmesinin suç olduğunu kaydeden avukatlar, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerinin ve Anayasa’nın Özel hayatın Gizliliği başlıklı 20. Maddesinin ihlal ederek suç işlemektedirler. Ailelere karşı ise 'tehdit' suçunu işlemektedirler” dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Boğaziçi Avukatlar Koordinasyonu, öğrenciler ve aileler adına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.