Polis müdürünün el koyduğu HDP'li Saliha Aydeniz’in telefonu parçalanmış halde geri gönderildi

Polis müdürünün el koyduğu HDP'li Saliha Aydeniz’in telefonu parçalanmış halde geri gönderildi

HDP Diyarbakır İl Binası’na dün gece yapılan baskın sırasında polis müdürünün el koyduğu HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in telefonu, parçalanmış halde geri gönderildi.

Açlık grevi eyleminin sürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’na dün gece yapılan baskın sırasında polis müdürünün el koyduğu HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in telefonu, parçalanmış halde bir esnafa verilerek gönderildi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 10 kişinin açlık grevi eylemini sürdürdüğü Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Binası’na dün akşam saatlerinde kapı kırılarak baskın yapıldı. Baskında açlık grevinde olan 7 kişiyi gözaltına almıştı. Baskın öncesi il binası önünde nöbet eyleminde olan milletvekilleri ve partililer polislerce tekme-tokat darp edildi. Darp edilen vekillerden Saliha Aydeniz, polis şiddetini kaydettiği sırada, müdür olduğu öğrenilen bir polis memuru tarafından telefonuna el konuldu. Aydeniz’in telefonuna el konulması başka bir milletvekilinin telefon kaydına yansıdı. 

TELEFON PARÇALANMIŞ HALDE GÖNDERİLDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP’li Aydeniz’in telefonu, gün içinde bir esnaf tarafından parçalanmış halde HDP il binasına getirildi. Edinilen bilgilere göre, kimliği belirsiz bir kişi tarafından telefonun bir esnafa verildiği ve HDP il binasına götürülmesi istendiği belirtildi. Parçalanmış halde olan telefon, il binasına getirilerek Aydeniz’e verildi.