Polis Memurlarını Meclis'e 'Uzman' Olarak Atadılar İddiası

Polis Memurlarını Meclis'e 'Uzman' Olarak Atadılar İddiası

500’ü aşkın polis, sekreter ve garsonun Meclis’e nakledildiği, bazı polis memurlarının uzman kadrosuna atandığı iddiası Meclis'e taşındı.

24 Haziran seçimlerinin ardından geçilen yeni yönetim modeliyle lağvedilen başbakanlıkta görev yapan 500’ü aşkın polis, sekreter, garson ve memurun TBMM’ye nakledildiği, bazı polis memurlarının “uzman” kadrosuna atandığı iddiaları Meclis’i karıştırdı.

POLİS MEMURLARI 'TBMM UZMANI'

703 sayılı KHK ile lağvedilen Başbakanlık’ta müsteşar yardımcısı, genel müdür unvanıyla görev yapan üst düzey personelin TBMM, bakanlık ve üst kurullara müşavir olarak atanması, diğer çalışanların da başka kurumlara atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığı’na aktarılması için öngörülen süreler sona erdi.

Bu süreçte TBMM’ye KHK’de belirtilen koşulları taşımayan eski Başbakanlık personelinin de akın ettiği iddiaları Meclis’i karıştırdı.

Meclis koridorlarında Başbakanlık’ta görev yapan 500’u aşkın polis, sekreter, garson, memur ve uzmanın TBMM’ye nakledildiği konuşulurken, bazı polis memurlarının “TBMM Uzmanı” kadrolarına atandığı iddiaları da tepkilere neden oldu.

TBMM GÜNDEMİNDE

Bu iddialar CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından Meclis gündemine de getirildi. Aygun, verdiği önergeyle TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a iddiaları sorarak, yanıt istedi.

Başbakanlık’tan TBMM’ye nakledilen personelin görev ve unvanlarının açıklanmasını isteyen Aygun, personelin daha önceki görev ve unvanlarına uygun makamlara atanıp atanmadıklarını sordu.

Birgün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre Aygun önergesinde, daha önce Başbakanlık’ta görev yapan 500’ü aşkın polis, sekreter, garson ve memurun Meclis’e naklediği, bazı polis memurlarının “uzman” kadrosuna atandığı iddialarını da anımsattı.

MİLLİ SARAYLAR PERSONELİ NE OLACAK?

Eygun, sonu önergesinde Cumhuriyet’in kurulduğu tarihten bu yana TBMM’ye bağlı olan Milli Saraylar’ın da 703 Sayılı KHK ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlandığını anımsatarak, burada görev yapan personelin özlük haklarının korunup korunmayacağı konusunda da bilgi istedi.