Polis Kürtçe şarkı söyleyen Dodan'ın elinden mikrofonu aldı, valilik mekanı kapattı

Polis Kürtçe şarkı söyleyen Dodan'ın elinden mikrofonu aldı, valilik mekanı kapattı

Batman’da polisin “Kürtçe şarkı söylemek yasak” diyerek şarkıcı Dodan’ın elindeki mikrofonu almasının ardından valilik de mekanı kapattı.

Batman’da bir kafeyi basan basan polis, “Kürtçe şarkı söylemek yasak” diyerek şarkıcı Dodan’ın elindeki mikrofonu aldı. Ardından Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise mekanın "faaliyetten men" edildiğini açıklandı.

Polis, Batman’da dün (28 Eylül) gece bir kafeyi basarak, şarkıcı Dodan’ın söylediği Kürtçe şarkıyı yarıda kesti. “O Ses Türkiye” yarışması birincisi olan Dodan’ın katıldığı programı basan polis, “Kürtçe şarkı söylemek yasak” dedi.

Dodan sahnede “Ey dilberê” parçasını söylerken elinden mikrofonu zorla alan polis, “O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek” diye konuştu.

'BENİM ELİMDEN MİKROFONU ÇEKMEYE HAKKINIZ YOK'

Polise tepki gösteren Dodan ise “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benimki de var: Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TANRIKULU'DAN TEPKİ

Yapılan ayrımcılığa tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Ey Dilbere’yi türküsünü Batman’da söylerken, O ses Türkiye birincisi Dodan’ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görev de bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis’te bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak.”

KAFE KAPATILDI

Dodan, Kürtçe şarkı söylerken polis tarafından sahneden indirilirken, valilik de söz konusu mekanın 'faaliyetten men' edildiğini açıkladı. Valilik, kafenin "canlı müzik ve alkol ruhsatı" olmadığı için kapatıldığını iddia etti ancak Dodan'ın elindeki mikrofonun bir polis amiri tarafından "Kürtçe şarkı yasak" denilerek alınmasına ve öne sürülen denetimin tam da aynı akşam gerçekleşmiş olmasına açıklama getirmedi.