Polis komşusu tarafından taciz ve darp edilen kadın evine dönemiyor

Polis komşusu tarafından taciz ve darp edilen kadın evine dönemiyor

İstanbul'da aynı binada yaşadığı polis memuru komşusu tarafından cinsel tacize ve darba maruz bırakılan üniversiteli kadın ve ailesi, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle evine dönemiyor.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde polis memuru olan U.M., aynı binada yaşadığı 19 yaşındaki Z.T. isimli kadını önce sosyal medya üzerinden taciz etti, ardından kendisine cinsel taciz davası açan Z.T.'yi, annesini, ablasını ve dayısını darp etti. 

Hakkında uzaklaştırma kararı olan U.M., saldırı esnasında polis çağırılmasına rağmen polislerin müdahale etmemesi sonucu belinde silahla aileye saldırmaya devam ederken; saldırının ardından ifadesinin alınması sonrası serbest bırakıldı.

Kasım 2018'den beri sosyal medya üzerinden sistematik şekilde üniversite öğrencisi Z.T.'yi taciz eden ve evli olan polis memuru U.M., aynı binada yaşadığı Z.T.'nin kendisine dava açması sonucu aileyi tehdit etti ve tacize devam etti. 

ÖNCE TACİZ, SONRA DARP!

Açılan davanın ilk duruşmasının hakimin izinli olması sebebiyle görülememesinin ardından yaşadıkları binaya dönen aile, tacizci polis U.M.'nin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Önce Z.T.'nin dayısına saldıran U.M., ardından araya girmeye çalışan kadınları yumruklar ve tekmelerle darp etti. U.M.'nin, Z.T.'nin annesinin kalbine vurması sonucu ise anne, 3 gün boyunca hastanede kaldı.

İFADESİ ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Olay esnasında çevredekilerin polis çağırmasıyla olay yerine polis geldi. U.M.'nin aileye saldırısına müdahale etmeyen polis, sonrasında ise U.M.'yi ifadesi alınmak üzere karakola götürdü. Tacizci U.M., karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ÖNCE SUÇU KABUL ETTİ, SONRA 'BEN YAPMADIM' DEDİ

Açılan dava sonrasında ifadeye çağırılan U.M., verdiği ilk ifadede suçunu kabul ederken, sonrasında ise suçunu inkar etti. Tacizci U.M.'nin suçunu inkar etmesinin ardından, eşi N.M. suçu üstlendi ve mesajları kendisinin attığını iddia ederek Z.T.'yi "huzursuzluk çıkardığı" iddiasıyla tehdit etmeye başladı.

HALA POLİS OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Z.T.'nin davadan vazgeçmesi için "çıplak fotoğrafların var" şeklinde aslı olmayan iddialarla şantajda bulunan U.M. hakkında, ailenin polise yaptığı şikayetlere ve uzaklaştırma kararına rağmen hala herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor.

Tacizci U.M.'nin saldırıları sonrasında yaşadıkları binaya giremeyen ve can güvenliği olmayan aile, uzun süredir başka bir evde yaşamak zorunda kalıyor.

DAHA FAZLA