Polis, İzmir çadır kentteki gönüllüleri alandan çıkartıyor

Polis, İzmir çadır kentteki gönüllüleri alandan çıkartıyor

Çadırlardaki depremzedelere dayanışma gösteren sivil toplum örgütleri İzmir'de kurulan çadır alanından çıkarılıyor.

İzmir Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölgedeki yurttaşlarla dayanışma sürüyor. İzmir Valiliği, bölgede Afad ve Kızılay dışındaki çadırların kaldırılacağını açıkladı.  Polis, çadır kentteki gönüllüleri alandan çıkartıyor.

'ÇADIR ALANININ ETRAFI ÇEVİK KUVVETLE SARILDI'

Bianet'te yer alan habere göre, depremde binaları hasar gören İzmirliler çadırlarda yaşamını sürdürmeye çalışırken, depremzedelere destek için harekete için Halkevleri, Kadın Savunma Ağı, Sosyalist Kadın Meclisleri gibi demokratik kitle örgütlerinin çadır alanlarından çıkarılmak istenildiği öğrenildi.

Kadın Dayanışma Ağı’ndan Gizem Çoşkun bianet’e şu bilgileri iletti:

“Bizim bulunduğumuz 75. Yıl Parkı’ndaki çadır alanında İzmir Valiliği çeşitli çadırları kapatma kararı almış. AFAD ve Kızılay dışındaki dayanışma çadırlarını kaldırıyorlar. Biz yazılı bir belge istedik. Ancak getirmediler. Parkın etrafına da çevik kuvvet getirdiler. Biz günlerdir burada kalıyoruz destek oluyoruz.

“Alanı provoke de ettiler. Yurttaşlar uzaklaştırıldı ve sadece gönüllülerin bulunduğu çadır alalarının etrafı çevik kuvvetle sarıldı. Biz de ne olacağınız bilmiyoruz, bekliyoruz. Depremzedelerle dayanışmamız engelleniyor.”