Polis helikopteri, 'Erdoğan'ın güvenliği için' yamaç paraşütünü taciz ederek zorla iniş yaptırdı

Polis helikopteri, 'Erdoğan'ın güvenliği için' yamaç paraşütünü taciz ederek zorla iniş yaptırdı

Rize’de uçuş yapan polis helikopteri, yamaç paraşütü yapan havadaki 2 kişiyi ''Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak için'' taciz ederek iniş yapmaya zorladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu gerçekleştirdiği Rize ziyareti sırasında yol geçiş güzergâhının üzerinde yamaç paraşütü yapan sporculara, polis helikopteri tarafından mecburi iniş yaptırıldı.

Olay Erdoğan’ın Rize programının ilk günü olan 15 Ağustos Cumartesi günü yaşandı. ''Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak için'' Rize’de uçuş yapan polis helikopteri, havada yamaç paraşütü yapan 2 kişiyi fark ederek etrafında uçmaya başladı ve iniş yapmaya zorlandı.

POLİS, SPORCULARI TACİZ EDEREK İNİŞ YAPMAYA ZORLADI

Helikopterin çevresinde döndüğünü fark eden uçuş öğretmeni Ömer Yılmaz, işaret ederek "Tamam, iniyorum" diye bağırmaya başladı. Beraberinde uçuş yaptığı kadının korktuğu hal ve hareketlerinden kamera kayıtlarına yansırken, kendisini uçuran profesyonel yamaç paraşüt eğitimcisi Ömer Yılmaz'ın sakinliğini korumasıyla olayda herhangi bir facia yaşanmadı.

Yılmaz gezintiyi kısa keserek inmesi gereken alana mecburi iniş yaptı. Yanına giden polislerle tartışma yaşayan Yılmaz, polislere havada zor anlar yaşadığını dile getirdi. O anlar ise kendisi ile uçtuğu anı görüntülemeye çalışan kadının elinde tuttuğu kamera ile anbean kaydedildi. (İHA)