Polis, gözaltına alınan Sinbo ve SML işçilerini hastanede darp etti!

Polis, gözaltına alınan Sinbo ve SML işçilerini hastanede darp etti!

CHP Milletvekili Ali Şeker, 1 Mayıs açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan Sinbo ve SML işçilerinin hastaneye götürüldükleri esnada polis tarafından darp edildiklerini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 1 Mayıs için açıklama yapmak isteyen ve bu sırada polisin saldırısına uğrayan ve gözaltına alınan Sinbo ve SML işçilerinin, hastanede polis tarafından darp edildiklerini söyledi. Gazeteci Hakan Gülseven de sosyal medya hesabından polisin darp görüntülerini paylaştı. 

Ali Şeker, Twitter hesabından yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Evimin yakınında bulunan Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde gözaltına alınanlara ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığına dair sosyal medya paylaşımlarını görünce hemen hastaneye ulaştım.

Avcılar Sinbo fabrikası önünde yapılan eyleme destek veren ve 1 Mayıs çağrısı yapan vatandaşlara polis müdahalesi sonunda gözaltına alınan 160 işçi muayene için Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Hastaneye getirilen vatandaşlar acil servis kapısından gözaltı muayenesi için içeriye alınmaya başlandı. Yaşanan kargaşa üzerine Beylikdüzü Devlet Hastanesi acil servisinde tüm alanlarda sağlık hizmeti sunumu durdu.

Yetkisi olmamasına rağmen hastane çalışma düzenine müdahale eden, acil servis doktorlarına, acil servis sorumlularına, idari sorumlulara ve temizlik işçilerine 'kimsin sen, burada ne işin var, bakmayın, dışarı çıkın' diyerek bağırıp çağıran, itip kakan, yakasına sarılan, darbeden polis amirleri, sağlıkçıların kararlı duruşu ve hastane güvenliğinin de müdahil olmasıyla servis içerisinde bu tavırlarına son vermek zorunda kaldı.

Ancak, gözaltı muayenesi bitirilen vatandaşlar fotoğrafta görülen acil servise açılan ve kameraların görüş alanı dışında kalan iki sürgülü kapı arasındaki alanda ve sonrasında otobüslere bindirilirken darbdilip yerlerde sürüklendiler.

Gözaltına alınanlara ve hastanedeki sağlık çalışanlarına uygulanan sözlü ve fiziki şiddet insanlık suçudur, işkencedir. Sorumlular ortaya çıkarılmalı; gözaltılar serbest bırakılmalıdır."