Polis, esnaf tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğu tehdit etti: 'Anne, babanı tutuklarız'

Polis, esnaf tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğu tehdit etti: 'Anne, babanı tutuklarız'

Van'da bir esnaf tarafından cinsel istismara uğrayan çocuk, karakolda polis tarafından "Yalan konuşursan annenle babanı tutuklarız" diye tehdit edildi.

Van İpekyolu’nda bir esnaf tarafından cinsel istismara uğrayan çocuk, karakolda skandal bir uygulamaya maruz kaldı. Polisin ifade veren çocuğu, "Yalan konuşursan annenle babanı tutuklarız" diye tehdit ettiği ortaya çıktı

Van’ın İpekyolu ilçesinde 24 Temmuz’da 9 yaşındaki E.L. adlı çocuğun, mahallede market işleten E.B. tarafından cinsel istismara uğradı. Alınan bilgilere göre; evli 4 çocuk babası E.B., E.L.’yi markete çağırarak istismar ettiği sırada eşi tarafından fark edildi. Olayın ardından E.B.’nin eşi, E.L.’nin annesini arayarak eşinin, çocuğunu istismar etmiş olabileceğini aktardı. Ardından E.L. ile konuşan anne Ö.L.’nin, kızının kendisine her şeyi anlatmasıyla polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine mahalleye gelen polis, istismarcı E.B.’yi gözaltına aldı. E.B., çıkarıldığı mahkemece aynı gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'BİR ŞEY SÖYLERSEN ANNENİ VE BABANI ÖLDÜRÜRÜM' DEMİŞ

23 Temmuz günü kızını markete yolladığını söyleyen çocuğun annesi Ö. L., kızının iki gün üst üste istismara maruz kaldığını belirtti. İlk gün kızının yaşanan olaydan hiç bahsetmediğini dile getiren Ö. L., ertesi gün saat 13.30’da, kızının tekrar markete gittiğini ifade etti. Anne Ö. L., yaşananları, şu sözlerle anlattı:

“Kızım, bu kez markete gittiğinde, E.B. ona tecavüz ediyor. Eve geldiğinde rengi mosmordu. Daha sonra E.B.’nin eşi beni aradı. Telefonumun hoparlörünü açıp kızıma vermemi istedi. E.B.’nin eşi, kızıma, ‘Ben markete gelmeden önce o sana bir şey yaptı mı?’ diye sordu. Şok oldum. Ne yapacağımı bilemeden donup kaldım. Kızım titremeye başlayınca sakince, korkutmadan yaklaşmaya çalıştım. Bana olanları ağlayarak anlattı. E.B., kızıma, ‘Eğer ailene bir şey söylersen anneni ve babanı öldürürüm’ demiş.”

POLİS 'ANNE-BABANI TUTUKLARIZ' DİYEREK ÇOCUĞU TEHDİT ETMİŞ

Mezopotamya Ajansı'ndan Ayşe Sürme ve Dindar Karataş'ın haberine göre, durumu öğrendikten sonra polisi aradığını dile getiren Ö.L., kızının yaşadıklarının tümünü polislere de anlattığını söyledi. Ö.L. ardından şöyle devam etti: 

“Polis kızıma ‘Doğruyu anlat, eğer yalan konuşursan senin annenle babanı tutuklarız’ diye tehdit etti. Bizi 2 Nisan Karakolu’na götürdüler. Benim ve kızımın ifadesini aldılar. Her şeyi olduğu gibi anlattık. O an kızıma tecavüz eden E.B.’ nin de ifadesi alınıyordu. Polisler, kızımı Çocuk Şubesine götürdü. Akşam saat 21.00 civarında Bölge Hastanesine götürdüler. Kızım sağlık kontrolünden geçti. Şuan tutuklu ama nerede olduğunu bilmiyorum. Çocuğumun elbiselerini incelemeye götürdüler.”

'EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM'

Mahalle halkının olayı duyduğunu belirten Ö.L., herkesin ziyarete geldiğini dile getirdi. Olaydan iki gün sonra evde otururken komşularının telefon ettiğini ifade eden Ö.L., mahalle halkının bir araya geldiğini, sanık E.B.’nin marketini yakmaya çalıştıklarını söyledi. Tecavüz zanlısı E.B.’nin, en ağır cezayı alması gerektiğini vurgulayan Ö.L. “Şuan kızım evde ama kendinde değil. Psikolojisi vahim durumda. Tek istediğim E.B.’nin en ağır cezaya çarptırılmasıdır. Bana bazıları ‘şikayetçi olma’ diyor. Eğer bugün şikayetçi olmazsam, bu adam serbest bırakılacak. Kim bilir başka hangi çocukların hayatlarını karartacak. Bunun önüne geçmek ve kızıma yapılanların cezasını sormak için şikayetçiyim. Vazgeçmeyeceğim. Bu yüzden kimseyi dinlemeden en ağır cezaya çarptırılması için mücadele edeceğim” diye konuştu.

DAHA FAZLA