Polis Bimeks işçilerine bir kez daha saldırdı: 5 gözaltı

Polis Bimeks işçilerine bir kez daha saldırdı: 5 gözaltı

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları için Vedat Akgiray'ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yapmak isteyen Bimeks işçileri gözaltına alındı.

Dört yıldır maaş ve tazminatlarını alamadığı için Bimeks'in patronlarından Vedat Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan Bimeks işçileri bir kez daha gözaltına alındı.

Bimeks işçileri, Vedat Akgiray’dan birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları için üniversitesi önünde açıklama yapmak istedi. Üniversitenin kapısı yine polislerce kapatılırken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı.

İşçilerin etrafını abluka altına alan polis, basının görüntü almasını da kalkanlarını kaldırarak engellemeye çalıştı. Polisin, direnen işçilere saldırısı sonucu aralarında Umut-Sen Sözcüsü Başaran Aksu ve Örgütlenme Uzmanı Betül Celep’in de aralarında olduğu beş kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Bimeks işçileri Bünyamin Bilikci, Leyla Akıncı, Adem Demir; Umut-Sen Sözcüsü Başaran Aksu, Umut-Sen Örgütlenme Uzmanı Betül Celep.

 

GÖZALTINA ALINAN İŞÇİLER YENİNDEN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE

Gözaltına alınan işçiler, serbest bırakıldıktan sonra bir kez daha üniversite önüne gelerek eylemlerini sürdürdüler. İşçiler, polisin müdahalesiyle burada yeniden gözaltına alındı.