Plaza de Mayo Anneleri sayesinde 40 yıl sonra gerçek ailesine kavuştu

Plaza de Mayo Anneleri sayesinde 40 yıl sonra gerçek ailesine kavuştu

Arjantin'deki askeri diktatörlük döneminde ailesinden koparılan 42 yaşındaki bir adam, Arjantin'in Cumartesi Anneleri olarak tanınan 'Plaza de Mayo Anneleri' sayesinde 40 yıl sonra gerçek amcasına kavuştu.

Arjantin’de 1976-1983 arasındaki askeri diktatörlük sırasında anne-babası kaybedilen, kendisi ise başka bir aileye evlatlık verilen bir adam biyolojik ailesine kavuştu. 42 yaşındaki adam gerçek amcası ile 40 yıl sonra gözyaşları ile biraraya geldi. Aile, Arjantin’in Cumartesi Anneleri olarak bilinen ve askeri rejim döneminde kaybedilenlerin yakınlarının oluşturduğu Plaza de Mayo Anneleri sayesinde kavuştu.

‘KIZ KARDEŞİMİ DE BULACAĞIM’

Duvar'da yer alan habere göre 1977 doğumlu Javier Matías Darroux Mijalchuk, evlat edinilmiş bir çocuk olduğunu bildiğini, kendisini büyüten aile ile mutlu olduğunu ama içinde hep bir boşluk hissettiğini anlatıyor. Şimdi, 1977’den bu yana haber alınamayan ebeveynlerinin başına ne geldiğini araştıracağını anlatıyor. Varlığından şüphelendiği kız kardeşinin akıbetini de öğrenmeye çalışacağını ekliyor; “Kimliğimi geri almam benim için, anne-babama hürmet göstermek anlamına geliyor” diyor. Mijalchuk’a gözyaşları içinde sarılan biyolojik amcası ise 40 yıldır yeğenini aradığını anlatıyor…

ARJANTİN’İN CUMARTESİ ANNELERİ

‘Plaza de Mayo Anneleri’ Türkiye’de, Arjantin’in Cumartesi Anneleri olarak tanınıyor. Arjantin’de ‘Kirli Savaş’ olarak bilinen ve 30 bini aşkın kişinin işkence sonrası kaybedildiği dönemde muhalif olan aileleri öldürülmüş çocukları, akrabalarıyla yeniden biraraya getirmeye çalışıyorlar. Plaza de Mayo Anneleri, bugüne dek 130 kişiyi biyolojik aileleri ile buluşturdu. Ancak birçoğu öğrenci veya sendika lideri olan, siyasi görüşlerinden ötürü öldürülen bu kişilerden geriye kalan yüzlerce çocuğun daha henüz gerçek ailelerine kavuşmadığı sanılıyor.