Piroğlu: Bu soğuk günlerde 185 bin abonenin elektriği, 80 bin abonenin doğalgazı kesildi

Piroğlu: Bu soğuk günlerde 185 bin abonenin elektriği, 80 bin abonenin doğalgazı kesildi

Milletvekili Musa Piroğlu, faturasını ödeyemediği için ülke genelinde 185 bin abonenin elektriğinin, 80 bin abonenin doğalgazın kesildiğini belirtti.

TBMM kürsüsünde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, havaların soğuk olduğu bugünlerde, faturasını ödeyemediği için ülke genelinde 185 bin abonenin elektriğinin, 80 bin abonenin doğalgazın kesildiğini ama bu konunun basında yer almadığına dikkat çekti.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı artan intihar vakalarına ve giderek yoksullaşan yurttaşların sıkıntılarına değinen Piroğlu, ”İnsanlar sefaletle boğuşuyor ama bu ülkenin tamamı değil, bir avuç zengin, bir avuç çapulcu servetin ve para denizinin üstünde yüzüyor çünkü yoksulluğun temel kaynağı, zenginliğin bu kadar dar bir alanda toplanmış olmasıdır” dedi. 

”Zorunlu tüketim maddeleri üstündeki ÖTV’nin kaldırılması çağrısı yapan Piroğlu, ''Doğalgaz ve elektrik borçlarını iptal edin. Zenginlerin vergilerini değil esnafın vergisini iptal edin. Zenginlerin elektrik borçlarını değil yoksulun elektrik borcunu iptal edin ve insanlara insanca yaşayacak bir ücret verin” şeklinde iktidara çağrıda bulundu.