Pınar Gültekin'in katiline 'haksız tahrik indirimi'!

Pınar Gültekin'in katiline 'haksız tahrik indirimi'!

Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulandı, işbirliği yaptığı kanıtlanan aile bireyleri ise beraat etti.

İleri Haber

Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın 13. duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cemal Metin Avcı, duruşmaya bulunduğu cezaevinden katıldı.

CEMAL METİN AVCI'YA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ!

Davanın 16 Mayıs'ta görülen 12. duruşmasında savcı, esasa ilişkin mütalaasını vermişti. Savcı, mütalaasında Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmek"ten, kardeşi Mertcan Avcı'nın da "canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak"ten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaada Eda Karagün, Şükrü Gökhan Orhan, anne Ayten ve baba Selim Avcı'nın da "suç delillerini gizlemek ve yok etmek" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Görülen karar duruşmasında Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası “haksız tahrik indirimi” ile 23 yıla düşürüldü. İşbirliği yaptığı tüm delillerle kanıtlı olmasına rağmen aile üyelerine beraat kararı verildi.

DAHA FAZLA