Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın kardeşi hakkında tutuklama kararı

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın kardeşi hakkında tutuklama kararı

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da ‘delil karartmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Muğla'nın Ula ilçesinde Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada bir kişi daha tutuklandı. Katil Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma kapsamında ‘delil karartmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cemal Metin Avcı gözaltında verdiği ifadesinde cinayeti tek başına işlediğini, sonrasında Pınar’ın cesedinin varile konması ve taşınmasını da tek başına yaptığını söylemişti. Ancak olay yerinde ikinci bir kişinin olduğundan şüpheleniliyordu, Pınar'ın ailesi de bu şüpheyi dile getiriyordu.

KARDEŞİ 'DELİL KARARTMAK' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Gültekin'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir bulguya ulaşıldı. Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin abisiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine gözaltına alındı.

İfadesi alınan Mertcan Avcı cinayetin işlendiği bağ evine gittiğini kabul etti ancak delil karartma suçlamasını reddetti. Bağ evinde alkollü içkileri koydukları depo olduğu için oraya gittiğini söyleyen Avcı “İşyeri için biraları almaya gidiyordum. Herhangi birşey görmedim” dedi.

‘Delil karartmak’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Mertcan Avcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.