Pınar Gültekin'in annesi: Katiller hak ettiği cezayı alsa, bu kadar kadın öldürülmez

Pınar Gültekin'in annesi: Katiller hak ettiği cezayı alsa, bu kadar kadın öldürülmez

Muğla'da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için yasaların yetersiz olduğunun altını çizerken, "Ben her gün ‘Kadın cinayetleri son bulsun’ desem de bir şey değişmeyecek. Eğer bilsem ki değişecek nefesim kesilene kadar çıkar her gün konuşurum. Benim konuşmamla olacak iş değil" dedi.

Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'a açıklamalarda bulundu.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme talep eden anne Gültekin, “Kadın katilleri ömürleri boyunca hapisten çıkmasın ki başka kadınlar da ölmesin. Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek" dedi.

Şefika Gültekin şunları söyledi:

“Bu katiller hak ettiği cezayı almış olsa, bu kadar kadın öldürülmez. Ne de olsa birini öldürdükten sonra hapisten çıkacaklarını biliyorlar. Bildikleri için de öldürmeye devam ediyorlar. Ben her gün ‘Kadın cinayetleri son bulsun’ desem de bir şey değişmeyecek. Eğer bilsem ki değişecek nefesim kesilene kadar çıkar her gün konuşurum. Benim konuşmamla olacak iş değil. Eğer olsaydı, Özgecan’ın annesi konuştuğunda, Emine Bulut’un annesi konuştuğunda ya da binlerce öldüren kadının annesi konuştuğunda bir şeyler değişirdi. Bizim konuşmamızla olacak iş değil, yasaların değişmesi gerekiyor. Yasalar değişsin kadın katilleri, caniler ömürleri boyunca hapisten çıkmasın ki, başka kadınlar da ölmesin. Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek"

'ÇOK ÖFKELİYİM'

“Bazen bu yaşadıklarımızın gerçek olmadığını, Pınar’ın okulda olduğunu ve sınavları bitince çıkıp geleceğini düşünüyorum. Bunun böyle olmasını çok isterdim ama değil. Ölümünü ne ben, ne babası, ne de kardeşleri kabullenmiş değiliz hâlâ. Kızımın okulunun bitmesine 2 ay kalmıştı, 2 ay sonra çıkıp İstanbul’a gelecekti. Ama o katil engel oldu. Kızımın hayalleri vardı ama hayalleri de hayatı da yarım kaldı. Çok öfkeliyim ve her gün bir kadının öldüğünü gördükçe bu öfkem daha da artıyor.”

DAHA FAZLA